Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 maj 2022 | 07:00

Maisie Williams vill inte försvara sista "Game of Thrones"-säsongen

"Jag tror att jag hade känt på precis samma sätt även om serien hade haft ett fantastiskt slut."
Det har gått snart 3 år sedan den sista säsongen av "Game of Thrones" släpptes - och fick många av seriens fans emot sig. Sedan dess tycks det fortfarande vara nästan omöjligt för skådespelarna ur serien att klara sig igenom en hel intervju utan att även få ett gäng "Game of Thrones"-frågor kring vad man själv egentligen tyckte om den där sista säsongen. Och nu var det alltså Maisie Williams tur, skådespelaren bakom Arya - en av seriens allra mest populära karaktärer.
 
När hon fick frågan om hon var mer på sin vakt med svaren när "Game of Thrones" kom på tal och huruvida det var för att hon var rädd för att hamna i en artikel där hon verkade vara negativt inställd till serien (med tanke på hur många av fansen snackade om serien under den sista säsongen), så blev hon istället ovanligt tydlig kring sina egna känslor kring seriens slut:
 
- Nej, jag vill inte försvara serien av den anledningen. Jag har inget emot att serien slutade på det sättet. Vi var väldigt bortkopplade från allt - jag känner att mitt eget liv och hur det förändrades var så bortkopplat från hur handlingen i serien utvecklade sig. Det blev bara större och större och större och större och större och större och större, och du kunde inte gå till allt fler ställen eller, typ, sova på ett flygplan eller något sånt. Och när allt tog slut, så gick det liksom att dra en suck av lättnad - och sedan andas som vanligt igen. Och när alla bara höll på och "men vi hatar slutet", så var det för mig ändå en känsla av "alltså, det är rätt skönt att allt är slut så man faktiskt kan hitta tillbaka till något slags normalt liv". Jag tror att jag hade känt på precis samma sätt även om serien hade haft ett fantastiskt slut.
 
Ett citat som folk givetvis nu tolkar som att hon inte heller tyckte om sättet som serien slutade på, men att hon var riktigt glad över att den gjorde det så hon fick gå vidare med livet. Och oavsett vad man nu tyckte om slutet så verkar det i alla fall finnas gott om chanser att få se Williams dyka upp i fler spännande roller framöver.
 
Maisie Williams som Jordan i "Pistol".
 
Williams är nämligen inom kort aktuell med rollen som Jordan i "Pistol", miniserien om bandet Sex Pistols och punkens revolution i Storbritannien. Hela miniserien har regisserats av Danny Boyle och samtliga avsnitt släpps hos Hulu redan den 31 maj i USA. Titeln har bekräftats vara klar för Disney+ här i Sverige, men dessvärre verkar vi få vänta till ett ännu okänt datum för den svenska premiären (troligtvis någon gång senare under sommaren).
 
Det är troligtvis få "Game of Thrones"-fans som kommer att känna igen den nu 25-åriga skådespelerskan i "Pistol"-rollen, en roll som tycks vara nästan så långt bort från Arya man kan komma. På sikt kommer vi även att få se Williams axla rollen som Catherine Dior mot Ben Mendelsohn (som spelar Christian Dior) i tv-serien "The New Look".
 
 

Läs också: Peter Dinklage försvarar den hatade "Game of Thrones"-finalen

 
Känner du igen Williams i "Pistol"? Med lite tid sedan "Game of Thrones"-finalen, vad tycker du om avslutningen nu? Kommentera gärna nedan!
| 27 maj 2022 07:00 |