Serie

Skribent

MovieZine

24 december 2021 | 10:00

Peter Dinklage försvarar den hatade "Game of Thrones"-finalen

Skådespelaren bakom Tyrion Lannister kommenterar den kritiserade säsong 8.
HBO:s mastodontserie "Game of Thrones" blev 2010-talets största tv-fenomen. Men den åttonde och sista säsongen lämnade en dålig eftersmak hos många fans. Den allmänna uppfattningen är att finalen stressades fram och att några omotiverade twistar kom från ingenstans, och förstörde vissa karaktärer.

Skådespelarna själva tar dock oftast kritiken med ro. Peter Dinklage, som spelade Tyrion Lannister genom hela serien, menar att "det var rätt tidpunkt" att lägga ned serien. Han tror att fansen blev gnälliga för att det tog slut för tidigt:

- De ville ha mer, så det blev ett bakslag, säger han till The New York Times.
 
 
- Serien behövde ta slut där den tog slut. För vi var alltid riktigt bra på att gå emot förväntningarna. Skurkar blev hjältar, och hjältar blev skurkar. Om du kan din historia och följer tyranner, så är de aldrig tyranner från början.

- Jag pratar om vad som hände i slutet av "Game of Thrones" med den där karaktären som förändrades. Det blev en gradvis förändring, och jag älskar hur makten korrumperat de där människorna. Vad händer med din moraliska kompass när du får smaka på makt? Människor är komplicerade varelser, vet du.
 
 
 
Dinklage tror att fansen förväntade sig ett lyckligt slut, men låter själv nöjd med hur "Game of Thrones" knöt ihop säcken.

- Fansen ville att de snygga vita människorna skulle rida mot solnedgången tillsammans. Nej, den här serien omkullkastar allt du tror, och det är vad jag älskar. Många har frågat mig om vem som kommer sitta på tronen i slutet. Serien är verkligen mer än så (...) En av mina favoritscener är när draken brände ned tronen, för det dödade hela den konversationen, säger Peter Dinklage.
| 24 december 2021 10:00 |