Film

Skribent

Andreas Samuelson

12 januari 2024 | 19:00

Maggie Gyllenhaals ”Frankenstein brud”-remake börjar filma i vår

Maggie Gyllenhaals nyinspelning av klassikern från 1935 har fått nytt liv och ser ut att börja filma nu i mars.
Vi har tidigare skrivit om att skådespelaren och regissören Maggie Gyllenhaal var klar för att göra en nyinspelning av klassiska ”Frankenstein brud” (1935) för Netflix. Men streamingjätten skrotade filmen på grund av skådespelarstrejken.
 
Nu ser det ut som om filmen liksom monstret och hans brud fått nytt liv. Enligt branschsidan ProductionList.com ska filmen påbörja inspelningar den 4 mars i New York.
 
Originalfilmen var en uppföljare till ”Frankenstein” (1931), baserad på Mary Shelleys roman, och handlade om hur den ökända doktorn tvingas att skapa en kvinnlig partner till sitt ensamma monster.
 
I Gyllenhaals film spelar hennes ”Dark Knight”-motspelare Christian Bale doktorn, Penélope Cruz titelrollen och Peter Sarsgaard (regissörens man) en polis. Även Jessie Buckley, som medverkade i Gyllenhaals regidebut ”The Lost Daughter” (2021).
 
Det är ännu en titel i en pågående Frankenstein-trend där vi såg moderna tolkningar i fjolårets "birth/rebirth", "Where the Devil Roams", "Poor Things" och "The Angry Black Girl And Her Monster" medan vi i år har både "Lisa Frankenstein" och Guillermo del Toros version av "Frankenstein" att se fram emot.
 
Filmen har tidigare nyinspelats 1985 med Sting och Jennifer Beals i huvudrollerna. Den blev dock en sågad flopp så vi får hoppas att denna lyckas bättre men med tanke på det fina mottagandet för Gyllenhaals debut så lovar det gott.
 
Ser du fram emot nya ”Frankenstein brud”?
| 12 januari 2024 19:00 |