Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

4 januari 2024 | 21:10

Trailer: Diablo Cody drar till 80-talet i skräckkomedin "Lisa Frankenstein"

Det har blivit populärt att inspireras av "Frankenstein", men jag klagar inte. Baserat på den här nya trailern har vi ännu ett lyckat exemplar framför oss.
Den psykologiska skräckfilmen "Birth/Rebirth" tog ett modernt och effektivt grepp på den klassiska historien om Viktor Frankensteins monster, och kommande "Poor Things" bär lösare men fortfarande tydliga drag av klassikern. Och nu återvänder Diably Cody ("Juno", "Jennifer's Body") med sin egen version.
 
"Lisa Frankenstein" är Codys första film sedan 2018 års "Tully" (med Charlize Theron). Då som nu skriver hon bara manus, bakom kameran står den här gången regidebuterande Zelda Williams. Låter namnet bekant? Kan vara för att hon är den ojämförlige Robin Williams dotter. 
 
Filmen, då? Jo, den handlar om en missförstådd tonåring (spelad av Kathryn Newton från "Ant-Man and the Wasp: Quantumania") och hennes high school-förälskelse, som liksom bara råkar vara ett stiligt lik (Cole Sprouse, "Riverdale"). Efter att en rad lekfullt hemska omständigheter väckt liket till liv igen ger sig de två ut på en mordisk resa för att hitta kärlek, lycka och några saknade kroppsdelar.
 
Kolla in trailern här:
 
| 4 januari 2024 21:10 |