Film

Skribent

Mats Karlsson

7 december 2019 | 14:00

"Mad Max: Fury Road"-uppföljare är på gång

Regissören George Miller bekräftar att det blir mer Mad Max.
När "Mad Max: Fury Road" kom 2015 blev den rejält omfamnad, både av biopublik och kritiker. Men den oundvikliga uppföljaren har tagit tid på sig. Nu berättar regissören Geroge Miller att den glädjande nog är under utveckling.
 
Millers nästa film blir dock "Three Thousand Years of Longing", ett romantiskt fantasy-drama med Idris Elba och Tilda Swinton. Men så fort den är avklarad blir det fullt fokus på nästa Mad Max-rulle. Regissören berättar för Deadline:
 
- Jag är inte färdig med Mad Max och det blir en ny film efter detta ("Three Thousand Years of Longing"). Vi håller på och utvecklar den.
 
Anledningen till att uppföljaren har dröjt är att det har varit juridiska konflikter med studion Warner Bros, som Miller kommenterade i somras:
 
– Det började med kaoset hos Warner Bros. Det var många människor som varken fattade vad som pågick eller var beredda att ta ställning; alla sprang omkring och var skraja. Det var så svårt att få någons uppmärksamhet att vi gick vidare till en rättstvist. Kaoset stabiliserade sig och saker och ting har blivit extremt positiva efter att dammet har lagt sig.
 

Läs också: "Mad Max" får äntligen visas på svenska biodukar

| 7 december 2019 14:00 |