Film

Skribent

MovieZine

3 maj 2022 | 08:30

Lyssna på Lady Gagas nya sång från "Top Gun: Maverick"

Nya singeln "Hold My Hand" är här.
"Take My Breath Away" sjöng bandet Berlin på soundtracket till "Top Gun" år 1986. Låten vann både en Oscar och en Golden Globe för bästa originalsång - så ribban ligger högt nu när uppföljaren är runt hörnet.
 
I den kommande "Top Gun: Maverick" är det ingen mindre än Lady Gaga som fått skriva ny musik till soundtracket. Blir det lika ikoniskt nu som då? Den rockiga balladen "Hold My Hand" har precis släppts online och du kan lyssna på den här nedan:
 
 
Lady Gaga berättade häromveckan på Instagram att hon "jobbat på låten i åratal" och finslipat den under pandemin.
 
"När jag skrev den insåg jag inte ens hur alla dess lager täckte filmens hjärta, mitt egna psyke och den värld vi har levt i (...) Jag ville skapa musik om vårt djupa behov av att bli förstådda och försöka förstå varann - en längtan efter närhet när vi känner oss så långt från varann, och em hyllning till livets hjältar."
 
 
I Tony Scotts biosuccé "Top Gun" från 1986 spelade Tom Cruise en våghalsig ung stridspilot på en elitskola. I "Top Gun: Maverick" är han tillbaka för att själv träna ett nytt gäng modiga avgångselever. Filmen regisseras av Joseph Kosinski och flyger in på bioduken 25 maj.
| 3 maj 2022 08:30 |