Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

5 augusti 2016 | 08:00

Lucasfilm är i diskussion om en otecknad "Star Wars"-serie

ABC vill göra TV-serie av "Star Wars", men inte tecknat den här gången. Diskussionerna är igång med Lucasfilm.
Vi har inte bara "Episode VIII", "IX" och tre antologi-filmer att se fram emot In A Galaxy Far, Far Away, utan också en möjlig live-action "Star Wars"-serie från ABC. Nätverkets nya chef Channing Dungey utnyttjade idag sin första träff på Television Critics Association till att bekräfta att ABC har påbörjat förhandlingarna med Lucasfilm.

- Eftersom jag själv är ett fan vill jag gärna att det ska hända. Vi har talat med Lucasfilm och vi kommer att fortsätta diskussionerna. Jag tycker att det skulle vara fantastiskt om vi kunde hitta ett sätt att utöka franchisen till vår kanal.

Det skulle såklart vilken kanal som helst tycka, men det är faktiskt en helomvändning från ABCs sida sedan den förra chefen, Paul Lee, förnekade alla planer i januari. ABC är redan en del av Disney, vilket självklart underlättar möjligheten att få till en överenskommelse sedan Disney köpte Lucasfilm.

- Allt är fortfarande väldigt hemligt. Lucasfilm är extremt hemlighetsfulla. Om du trodde att Marvel håller tyst om sina hemligheter, tar Lucas det till en helt ny nivå, erkände Dungey. Samtalen fortsätter. Vi kan inte ge några officiella datum än. 

ABC skapar redan Marvel-serierna "Agents of SHIELD" och "Agent Carter" och Disney gör redan de animerade TV-serierna "Star Wars: Rebels" och "Lego Star Wars: The Freemaker Adventures", som i och för sig är populära. Om Lucasfilm skulle ge någon rättigheterna att göra en livs levande TV-serie, verkar det troligast att ABC har första-tjing. Tyvärr, kanske man ska tillägga. ABC är inte precis känt för något högt produktionsvärde och deras Marvel-serier är svaga i jämförelse med Netflixs "Daredevil" och "Jessica Jones". Om Lucas Film har någon som helst respekt för sin älskade franchise gör de klokast i att dumpa projektet på Netflix istället.

Det är inte första gången som det snackas om planerna på en spelfilmsbaserad TV-serie om "Star Wars". Redan 2005 presenterade George Lucas ett manus för vad som skulle bli "Star Wars: Underworld": en mörkare berättelse som kunde fylla i luckorna mellan prequel-trilogin och original-trilogin. Dessvärre skulle serien kosta 50 miljoner dollar per avsnitt, vilket är fem gånger mer än vad de senare "Game of Thrones"-avsnitten kostar att göra. Kompromisslös som George Lucas är, lades projektet på is. Om ABC (eller någon annan) får göra en live-action-serie, är det mer troligt att den skrivs från grunden med en billigare budget - speciellt med tanke på all ny fakta vi har om "Star Wars" sedan 2005.

Vill du se en skådespelad TV-serie om "Star Wars"? Vem borde få göra den? Vad vill du se i den? Gör din röst hörd i kommentarerna.
| 5 augusti 2016 08:00 |