Serie

Skribent

Alexander Kardelo

5 juli 2016 | 15:00

”Looking”-gänget tar farväl med efterlängtad långfilm

”Jag grät när jag läste manuset”, säger Russell Tovey.
När HBO:s ”Looking” lades ner försvann också en av tv:s mest hyllade hbt-serier. Två säsonger räckte dock för att tittarna skulle bli småkära i Patrick, Dom och Agustín och deras helt vardagliga liv, draman och kärleksbekymmer i gaymekkat San Francisco. ”Looking” har hyllats för sin verklighetstrogna ton, något vi även såg i regissören Andrew Haighs långfilm ”Weekend”. 

En klen tröst (men iallafall en tröst) är att hela gänget kommer tillbaka i sommar i ”Looking: The Movie”, filmen som knyter ihop alla lösa trådar och ger oss ett sista farväl. 

I en nyss släppt video berättar bland annat Jonathan Groff om vad filmen handlar om, och försäkrar oss om att alla favoritkaraktärer är tillbaka:


Filmen tar vid nio månader efter att serien slutade. Patrick (Groff) har flyttat från San Francisco, men återvänder för en väns bröllop. Ett kärt återseende enligt MovieZines Jonna Vanhatalo, som sett filmen och skriver i sin recension:

”Som ett avslut på en redan fullständigt magnifik serie, med fantastiska karaktärer som jag bara inte kan få nog av, blir det riktigt jäkla bra. Det är sällan jag nuförtiden klagar på att filmer är för korta, men denna hade med fördel och utan minsta tvekan kunnat vara åtminstone en halvtimme, eller säg - några avsnitt längre.”

Se trailern:


”Looking: The Movie” kommer till HBO Nordic den 24 juli och recensionen i sin helhet publiceras närmare premiär.
| 5 juli 2016 15:00 |