Serie

Skribent

Anders Eklöf

8 juni 2021 | 21:19

Live action-versionen av "Cowboy Bebop" har premiär i höst

Netflix påkostade live action-version av animeserien "Cowboy Bebop" kommer även ha kvar sin älskade jazzkompositör.
Det har länge varit på tal om att en av Japans mest klassiska och älskade animerade tv-serier "Cowboy Bebop" från 1998 ska filmatiseras på Netflix.
 
Det är sedan tidigare klart att John Cho ska spela prisjägaren Spike Spiegel, Mustafa Shakir spelar Bebop-kaptenen Jet och att Daniella Pineda fått rollen som tjuven och bluffmakaren Faye Valentine. 
 
Under streamingtjänstens nördiga vecka på Youtube som de valt att kalla Geeked Week, fick vi lite mer om den kommande adaptionen. Den kanske största nyheten är att serien har premiär någon gång i höst. En trailer verkar det dock som att vi får vänta lite till på. 
 
Utöver det fick vi veta att animeseriens kompositör Yoko Kanno, även kommer ligga bakom den jazziga musiken i Netflix version, samt att John Cho passar riktigt bra som protagonisten Spike. 
 
 
"Cowboy Bebop" utspelar sig 2071 och följer prisjägaren Spike Spiegel och hans gäng under olika uppdrag på deras rymdskepp Bebop. Utöver att den är inspirerad av science fiction-genren finns det mycket influenser från western- och noir-filmer, med teman som existentialism och ensamhet. Serien blev en stor succé både i hemlandet och USA, samt vann en mängd priser för bland annat sin berättelse, animation och musik. Den anses även vara den bästa animeserien genom tiderna av många. 
 
Har du sett originalet från 1998? Ser du fram emot den nya versionen? 
| 8 juni 2021 21:19 |