LISTA

Skribent

Anders Eklöf

13 november 2020 | 15:00

5 bästa spelen att köpa till din nya Xbox

Nu när Xbox Series X och S är ute har vi några tips på spel att börja med.
Den 10 november släpptes Xbox Series X och S i butikerna, en maskin vi kallar för "en makalöst kraftfull konsol - som dock saknar stora releasespel"
 
Det betyder dock inte att det inte finns några spel att spela, då det släppts en del nya titlar samt att Xbox Series X och S har tillgång till hela biblioteket från föregångaren Xbox One och den prisvärda tjänsten Game Pass. Dessutom med snyggare grafik och snabbare laddningstider än tidigare. 
 
 
Här kommer alltså fem tips på spel du kan spela på din nya Xbox. 
 

1. "Assassin's Creed Valhalla"

 
 
I vår recension av det nyligen släppta "Assassin's Creed Valhalla" nämner vi att det har gastkramande vackra miljöer, en lättsam men bra berättelse och mäktiga scener. Även om spelet många gånger lever kvar i gamla hjulspår från seriens långa historia, är det här något av det bästa som Ubisoft har klämt ur sig de senaste åren. Vikingen Eivor ger sig ut på en båtfärd till England tillsammans med sin klan för att erövra nya marker, vilket innebär stora räder, utforskande och även så klart en hel del lönnmördande. Spelet är dessutom optimerat för de nya konsolerna, så förvänta dig ett riktigt snyggt vikingaäventyr. 
 

2. "Halo: Master Chief Collection"

 
 
"Halo"-serien är något av ett flaggskepp för Microsoft. Ändå sedan det första spelet släpptes tillsammans med Xbox 2001 har rymdäventyren med hjälten Master Chief där han kämpar mot de onda utomjordingarna The Covenant hänfört fans världen över. Har du aldrig kommit i kontakt med spelen eller är sugen på att spela dem igen, är den här samlingen en fantastiskt bra deal. För en billig penning ingår spelen "Halo: Combat Evolved", "Halo 2", "Halo 3", "Halo 3: ODST", "Halo: Reach" och "Halo 4". Även om "Halo Infinite" dröjer ett tag till, finns det mycket att ta sig an här. 
 

3. "Sea of Thieves"

 
 
"Sea of Thieves" har kanske aldrig kommit upp i samma populärnivå som andra multiplayerspel som "Fortnite" eller "Call of Duty", men det har ändå lockat till sig ett relativt stort community av hängivna spelare. Spelet går ut på att du och upp till tre andra pirater ska resa runt över haven med ditt sjörövarskepp för att hitta skatter, utforska gömda grottor och kämpa mot andra spelare som är ute på liknande äventyr som dig. Med sin härliga humor, enkla men tilltalande grafik och träffsäkra tolkning av pirateran är "Sea of Thieves" ett perfekt spel att lira tillsammans med polarna. 
 

4. "Gears 5"

 
 
När "Gears 5" kom kallade vi det för "högoktanig action med massor av blod, motorsågar, krut och underbar variation" i vår recension och skrev att du måste spela det om du äger en Xbox. Protagonisterna JD och Kait från föregångaren återvänder, där de deltar i den stora striden om mänsklighetens överlevnad mot de monstruösa varelserna Swarm. Den här gången spelar handlingen en större roll än tidigare då det märks att utvecklarna har försökt hittat känslor som inte riktigt funnits där tidigare i serien, då vi får djupdyka i JD:s förflutna. I samband med lanseringen av Xbox Series X uppdaterades även spelet med snyggare grafik, nytt innehåll och att du kan få karaktären Marcus Fenix att se ut som wrestlaren och "Guardians of the Galaxy"-skådisen Dave Batista. 
 

5. "Dirt 5"

 
 
För rallyfantasten finns det nyligen utgivna "Dirt 5" av utvecklarna Codemasters att lägga vantarna på. Här utlovas fartfyllda lopp med sitt fokus på terrängkörning på mängder av banor utspridda på tio olika platser i världen, där vädret och tiden på dygnet dessutom växlar dynamiskt. För den som saknar spelkvällar i soffan erbjuds även ett multiplayerläge för upp till fyra spelare på delad skärm, vilket helt klart låter härligt. För den som har en tillräckligt bra teve går det att spela "Dirt 5" med 4K-grafik med 60fps eller 120fps med en lägre upplösning. 
 
Vill du diskutera spel? Välkommen in i vår Facebook-grupp GameZine.
 
Några andra tips på spel att testa på din nya konsol är "Ori and the Will of the Wisps", "Nier: Automata", "Control", "The Witcher III: Wild Hunt", "No Man's Sky" och det precis släppta "Call of Duty Black Ops: Cold War". Dessutom kan vi tipsa om prenumerationstjänsten Game Pass, där du för 99 kr i månaden får tillgång till både nya och gamla titlar. 
 
Vilka spel kan du tipsa om?
| 13 november 2020 15:00 |