Film

Skribent

Alexander Svensson

23 mars 2024 | 16:00

Lista: 5 karaktärer som borde få vara med i nästa "Super Mario"-film

Eftersom en ny "Super Mario"-film nu äntligen är bekräftad så listar MovieZine här fem karaktärer som borde få vara med.
När det nu äntligen är bekräftat att det blir ännu en "Super Mario"-film så kan det vara dags att drömma och spekulera lite grand. Marios värld är trots allt fylld med härliga karaktärer, och långt ifrån alla fick plats i den första filmen. Därmed har vi här listat fem karaktärer som borde få vara med när Svampriket återvänder till biodukarna i april 2026:
 

1. Yoshi

Den absolut mest självklara debutkaraktären i en ny “Mario”-film är Yoshi. Den gröna äggläggande dinosaurien är en av Marios närmsta allierade, och en ikonisk karaktär i sin egen rätt. Bortsett från att ha agerat sidekick åt Mario ända sedan sin debut i “Super Mario World” från 1990 så har han även haft huvudrollen i egna spel.
 
 
Kort sagt: Yoshi är en oerhört viktig figur i Marios värld, och att han inte fick plats i “Super Mario Bros. Filmen” var en miss. En gång är ingen gång, men är han inte med i nästa film så hade det varit ett oerhört feltänk. Det verkar som att Illumination är medvetna om det, då de hintade om hans medverkan i en post-credits-scen i första filmen.
 

2. Bowser Jr.

En annan väldigt självklar figur när det kommer till att utöka Marios värld är Bowser Jr., Bowsers illvillige lille son. Till skillnad från sin gamle farsa så knatar Bowser Jr. ständigt omkring med haklapp, och kör trots sin unga ålder ofta en flygande bil.
 
 
Det finns många sätt att få in Bowser Jr. i en ny film: han skulle kunna vara ute efter hämnd på Mario och Luigi för hur de besegrade och krympte Bowser i första filmen. Han skulle också kunna låta oss se hur Bowser är som pappa, vilket säkert hade varit kul för Jack Black att spela. Bowser Jr. är helt enkelt en karaktär med mycket potential, och är ett självklart tillskott till en till “Mario”-film.
 

3. Rosalina (och Lumas)

Rosalina är en populär karaktär som först dök upp i “Super Mario Galaxy”. Hon bor ute i rymden tillsammans med Lumas, en grupp stjärnliknande små filurer. En luma, Lumalee, var med i “Super Mario Bros. Filmen”, där han var en av Bowsers många fångar, och till skillnad från resten av de inlåsta verkade trivas med tanken på lidande och ond bråd död. Lumalee var en av filmens roligaste karaktärer, och dyker han upp igen hade det varit en perfekt sätt att introducera Rosalina.
 
 
Rosalina skulle kunna expandera “Mario”-universumet, och fungera som en guide på en resa ut i rymden, vilket inte hade varit fel väg att gå för en ny “Mario”-film. “Super Mario Galaxy” är trots allt väldigt populära spel, och vem gillar inte äventyr bland stjärnorna? Såväl Rosalina som Lumalee (och alla andra Lumas) hade kunnat ta med oss på ett spännande äventyr som skiljer sig från det vi bjöds på i den första filmen.
 

4. King Boo

King Boo är, bortsett från Bowser, en av Mariobrödernas främsta och oftast återkommande fiender. Han är, som namnet antyder, kung över alla boos, en grupp fega men ondskefulla spöken som ofta samarbetar med Bowser. Allra mest förekommande är de i “Luigis Mansion”-spelen, där King Boo är den primära antagonisten.
 
 
King Boo skulle kunna ge en andra Mario-film en ny huvudskurk, om man inte vill förlita sig endast på Bowser i den rollen. Han skulle också fungera som en nemesis åt Luigi, med tanke på deras gemensamma historia i spelen. Dessutom är King Boo och hans boos perfekta skurkar för en animerad familjefilm: de försöker vara läskiga, och kan kanske skrämma de yngsta lite grann, men är samtidigt ganska fåniga och lätta att skratta åt.
 

5. Wario

Ingen som har ens lite koll på Mario lär ha missat hans fule och girige rival Wario, en komiskt dryg herre som stjäl och fiser sig fram genom livet. Wario är en av de (ganska många) Mario-karaktärer som fått egna spinoff-spel, och är även en populär karaktär i spel som “Mario Kart” och “Super Smash Bros”.
 
 
Wario skulle agera som en ny sorts skurk i en ny “Mario”-film, då det ofta är sagt att han och Mario känner varandra sedan barndomen. En skurk som Mario har historia med skulle fungera som intressant kontrast till Bowser i första filmen. Dessutom är han en fan-favorit, och hans upptåg hade garanterat gjort honom till en favorit hos filmpubliken också.
 
Vilka karaktärer från Marios värld vill du se i den kommande filmen?
| 23 mars 2024 16:00 |