Film

Skribent

Alexander Svensson

10 mars 2024 | 15:35

Efter succén - ny "Super Mario Bros"-film på gång

Nintendo, Universal och Illumination vill dock inte kalla den nya filmen för en "uppföljare"...
“Super Mario Bros. Filmen” blev förra årets näst mest inkomstbringande film efter “Barbie”, med galna 1.36 miljarder dollar i biointäkter världen över. Varken Nintendo eller Universal är ju företag som missar en chans på fortsatt kassaflöde, så därmed lär det inte vara en särskilt stor överraskning att ännu en animerad “Mario”-film nu officiellt är på gång.
 
Den nya filmen har ingen officiell titel, och refereras inte heller till som en uppföljare. Det är inte ens bekräftat att filmen kommer att ha Mario i huvudrollen, även om allt annat vore märkligt (såvida de inte tänker sig en spinoff på Donkey Kong). Därmed är det inte heller sagt huruvida till exempel Chris Pratt eller Jack Black återvänder till sina roller.
 
 
Några som däremot återvänder är Aaron Horvath och Michael Jelenic som regisserade “Super Mario Bros. Filmen”. Även manusförfattaren Matthew Fogel är tillbaka. Filmen har även ett premiärdatum som alla Mario-älskare redan nu kan skriva ner i kalendern: den 3 april 2026 bär det av, i USA. Vilket datum det blir i Sverige är inte klart ännu.
 
Gillade du “Super Mario Bros. Filmen”? Vad hoppas du se i den nya filmen?
 
| 10 mars 2024 15:35 |