Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

23 februari 2018 | 09:30

Lionsgate gör en antologiskräck-serie av "The Blair Witch Project"

Efter två misslyckade långfilmsbesök ska Lionsgate nu försöka skrämma oss genom en antologiskräckis på tv istället.
"The Blair Witch Project" (1999) är en av världens mest framgångsrika skräckfilmer, åtminstone sett till förhållandet mellan inspelningskostnad och inspelad vinst. De två långfilms-uppföljarna har däremot varit allt annat än lyckade.
 
Men enligt CB planerar Lionsgate nu att försöka blåsa liv i "Blair Witch"-skogen på nytt - genom en antologiskräckis på tv. Eduardo Sanchez, en av de två regissörerna bakom originalfilmen, berättade redan i höstas om planerna på en möjlig tv-serie.
 
- För oss känns det väldigt naturligt att säga; "Kom igen, vi gör en Blair Witch-serie!". Sen kan man säga att det är från originalskaparna av filmen och ta in en massa intressanta regissörer att regissera olika avsnitt.
 
 
När han sedan blev pressad på mer information, blev Sanchez däremot lite mer hemlighetsfull.
 
- Alltså, du vet, jag kan inte riktigt prata om det än. Jag tror att idén med en "Blair Witch"-anotologi alltid har varit en väldigt intressant tanke.
 
Personligen tycker jag, med tanke på framgångarna med antologiskräck-serien "Channel Zero", att det här verkligen låter som den mest intressanta "Blair Witch"-satsningen på snart 20 års tid. Det finns i nuläget ingen information om när vi kan förvänta oss att få se den nya tv-serien - men en premiär nästa år lagom till 20-årsdagen av originalfilmen känns rimlig.
 
Vad tror du - kan en antologiversion av "The Blair Witch Project" fungera på tv? Kommentera gärna nedan!
| 23 februari 2018 09:30 |