Film

Skribent

Alexander Dunerfors

29 december 2014 | 21:00

Linklater följer upp "Boyhood" med collegedrama

Nya filmen fortsätter där "Boyhood" slutade, men har också kopplingar till "Dazed and Confused".
Richard Linklaters senaste film "Boyhood" är det självklara inslaget på alla de Bäst 2014-listor som dyker upp nu (så också MovieZines lista över de 51 bästa filmerna från 2014). 

Men medan den tog tolv år att göra, har regissören redan hunnit spela in sin nästa film. "That's What I'm Talking About" följer en collegekille under en helg på 1980-talet. Linklater säger till Creative Screenwriting att den kan ses som en "spirituell uppföljare" till två av hans tidigare filmer.

- Den utspelar sig fyra år efter "Dazed and Confused" då karaktärerna skulle börjat på college. Men i övrigt har de inget gemensamt. Det är en partyfilm. Den handlar om att börja skolan. 

- Det är på ett sätt också en fortsättning på "Boyhood", tro det eller ej. Jag vet inte om en film kan vara en uppföljare till två olika filmer, men den börjar där "Boyhood" slutade med en kille som kommer till sitt college, träffar sina rumskompisar och en tjej. Filmerna överlappar varann. 

Premiären för "That's What I'm Talking About" väntas till hösten 2015. Men vi ska snart också få fördjupa oss i regissörens filmskapande i dokumentären "21 Years: Richard Linklater".
| 29 december 2014 21:00 |