Film

Skribent

Alexander Dunerfors

7 januari 2015 | 10:00

Liam Neesons planer efter "Taken 3"

Flyr från fängelset i "The Escapist" och hämnas på maffian i "Run All Night" med Joel Kinnaman.
"It Ends Here", lovar affischen till bioaktuella "Taken 3", som sägs vara den sista filmen i serien. Men här slutar knappast Liam Neesons nyfunna karriär som actionhjälte med rätt att ge käftsmällar först och ställa frågor sen. Så vad har allas vår badass-farbror planerat härnäst?

Enligt en pressrelease från Legendary Pictures kommer han ta huvudrollen i "The Escapist". En actionthriller om en dödsdömd man som planerar att bryta sig ut ur fängelset för att träffa sin sjuka dotter. Det är iallafall vad det brittiska originalet från 2008 handlade om. Då stod Rupert Wyatt ("Apornas planet: Revolution") för regin och Brian Cox var på rymmen. 

Neeson ska också återförenas med Martin Scorsese i dramat "Silence". Det blir deras andra samarbete sedan de gjorde "Gangs of New York" år 2002, och en chans för publiken att återse skådespelaren i en mer dramatisk roll. 

Men redan i vår sparkar han röv igen i "Run All Night". Actionthrillen utspelar sig under ett dygn, och följer en lönnmördare som tvingas skydda sin egen son (Joel Kinnaman) från stormafioson (Ed Harris). Regisserar gör Jaume Collet-Serra ("Non-Stop"). Filmen får amerikansk premiär i april, och nu har man släppt de första bilderna - kolla in dem här.

"Taken 3" har premiär imorgon, torsdag 8 januari.
| 7 januari 2015 10:00 |