Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

30 september 2023 | 21:15

Maxat med hämndaction! 2 nya Liam Neeson-thrillers går upp på bio i oktober

Den säger att Liam Neeson ligger på latsidan får skämmas. I oktober ska "Retribution" och "In the Land of Saints and Sinners" locka hans fans till bio.
Om den 71-åriga brittiska skådespelaren har några planer på att pensionera sig, är det inget som syns i hans filmografi. I år är han aktuell i tre nya långfilmer och två av dessa har svensk premiär nu i oktober.  
 
Först ut är “Retribution” den 6 oktober. Det är en i raden av inte alltid bra men nästan alltid sevärda actionfilmer, som blivit någon av en stapelvara i Neesons biografi sedan han använde sin speciella uppsättning färdigheter i den nu femton år gamla “Taken”.
 
Och “Retribution” hör till en av de bättre i den specifika skaran. I denna korsning av “Speed” och “Locke” spelar Liam Neeson en finansman som får ett telefonsamtal i bilen. Den okända rösten berättar att det finns en bomb under sätet, och om han inte gör som rösten säger så kommer bomben explodera. Det leder till en vild åktur som saknar originalitet men väger upp det i spänning och Liam Neesons pondus. 
 
 
En vecka senare, den 13 oktober, har vi “In the Land of Saints and Sinners” att se fram emot. Där spelar Liam Neeson en nypensionerad lönnmördare vid namn Finbar. Men som vi alla vet är det en yrkesgrupp som, liksom vissa skådespelare, sällan går i pension. Den här gången är det en trio hämndlystna terrorister som drar in vår huvudperson i leken igen.
 
 
En av terroristerna spelas av Ciarán Hinds, en väldigt duktig skådespelare med lång erfarenhet inom såväl film som teater. En sådan där typ du säkerligen känner igen ansiktet på, om inte namnet. 
 
“In the Land of Saints of Sinners” är regisserad av Robert Lorenz. Han har producerat ett flertal filmer regisserade av Clint Eastwood, och begick regidebut med 2012 års Clintan-drama “Trouble with the Curve”.
 
Med andra ord ser oktober ut att bli en bra månad för Liam Neesons fans.
 
| 30 september 2023 21:15 |