Film

Skribent

Alexander Dunerfors

25 mars 2012 | 19:01

Liam Hemsworth om "The Hunger Games"-uppföljarna

Liam Hemsworth ger en uppdatering på filmatiseringen av "Catching Fire", och snart bioaktuella "The Expendables 2".

Chris Hemsworths 22-årige lillebror håller på att förvandlas till en actionstjärna precis som "Thor"-aktuelle brorsan. Snart syns han mot några av filmvärldens hårdingar i "The Expendables 2", men innan dess ser vi honom i en något mjukare roll, som Gale i "The Hunger Games"

Med tanke på dundersuccén som förväntas denna helg på biograferna kan vi bara anta att nästa bok i serien, "Catching Fire", inte är långt ifrån att filmas den också. För Collider berättar Hemsworth mer om planerna:

Ser du fram emot att gå tillbaka och spela samma karaktär?

- Ja, givetvis, min karaktär växer och växer med varje bok och det finns en massa annat för honom att göra i de kommande böckerna. Jag är ett fan av dem och skulle gärna filma dem också. Om den här nu går så bra som alla hoppas, kommer vi förhoppningsvis att spela in nästa del senare i år.

Är du en sådan som förbereder dig för rollen så snart du vet att du har den, eller väntar du tills det är dags att börja film?

- Det beror på, har jag ingenting att göra så kan jag börja så snart som möjligt. Men nu tror jag att jag har åtminstone två filmer att spela in innan "Hunger Games 2". Så jag tänker inte så mycket på den än.

Du kan också ha jobbat med några stora actionstjärnor nyligen i en omtalade uppföljare, visst?

- Haha, ja, jag gjorde "Expendables 2". Egentligen skulle jag ha varit med i första filmen, men det manuset skrevs om. Ja, jag fick möta några av tidernas största actionstjärnor. Det var en dröm som blev sann och rätt häftigt för mig som ung grabb och skådespelare, bara att få vara på samma inspelning som dem.

"The Hunger Games" hade premiär i fredags. "The Expendables 2" går upp på bio 17 augusti.

| 25 mars 2012 19:01 |