Film

Skribent

Tobias Andersson

10 juni 2023 | 19:01

Rysliga ”Leprechaun” får nytt liv - 30 år efter originalet

Ännu en klassisk skräckfigur gör comeback. Den irländska hustomten återupplivas får att sprida terror hos alla som kommer i närheten av hans guld.
Den fasansfulle filuren baserad på irländsk folktro blev aldrig lika ikonisk som Jason Voorhees och Freddy Krueger, men ”Leprechaun”-franchisen drog ändå storpublik när den begav sig under 90-talet. Med åren får vi lov att säga att den blodiga slasher-följetongen fått sig en stadig kultstatus. Om inte annat så gjorde Jennifer Aniston sin långfilmsdebut i franchisens första del.
 
Nu kan Lionsgate bekräfta att den elake pysslingen återvänder för att förhäxa och dräpa dumdristiga ungdomar på de mest rysliga vis, rapporterar The Hollywood Reporter. ”Leprechaun”-kommer nämligen att rebootas av regissören Felipe Vargas, känd för den prisbelönade kortfilmen ”Milk Teeth”.
 
– Trettio år efter debutfilmen är det fortfarande en franchise som förhäxar, och vi är glada över att återuppliva den med en ny vision, sa Erin Westerman, produktionschef hos Lionsgate till The Hollywood Reporter.
 
Warwick Davis (känd från bland annat "Star Wars" och "Willow") spelade denna ruskiga karaktär mellan åren 1993 till 2003.
 
”Leprechaun” mynnade ut i hela åtta filmer varav den senaste släpptes 2018. Likt Jason Voorhees har pysslingen lämnat landsbygden för att utforska både rymden och storstan. Warwick Davis spelade den skräckinjagande karaktären i sex av filmerna. I dagsläget finns det inga tecken på att han tänker återvända till rollen.
| 10 juni 2023 19:01 |