Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 januari 2020 | 19:20

Netflix har hittat sin nästa stora Oscarskandidat

Bradley Cooper regisserar. Steven Spieberg och Martin Scorsese producerar. Hollywoodlegenden Leonard Bernsteins liv står i fokus i en stor biopic.
Netflix totaldominerar bland årets Oscarsnomineringar, och de verkar ha fått blodad tand på prestigefilm. Känn bara på den här uppsättningen av Hollywoodstorheter som snart samlas för att göra film ihop: Steven Spielberg, Martin Scorsese, ”Joker”-regissören Todd Phillips och Bradley Cooper.

Filmen ifråga handlar om kompositören Leonard Bernstein, som skrivit musik till klassiker som ”Storstadshamn” (1954) och ”West Side Story” (1961). Dramat utspelar sig under 30 års tid och berättar ”den vackert komplexa historien om äktenskapet mellan Bernstein och hans fru, Felicia Montealegre”, enligt Deadline.
 
 
Bradley Cooper (”A Star is Born”) får dra det tyngsta lasset - han både regisserar, spelar huvudrollen och producerar filmen. Han har dessutom skrivit filmens manus ihop med Josh Singer (”Spotlight”).

Med hjälp av ytterligare tre tunga producenter som Spielberg, Scorsese och Phillips kan detta inte misslyckas. Är det möjligen den mest Oscarsbaitiga Oscarskandidaten i filmhistorien?

Värt att notera är att detta är första gången som Steven Spielberg ger sig in i leken med Netflix. Filmregissören har tidigare beklagat sig över streamingtjänster och hävdat att film, det ska ses på bio, och att såna där onlinekanaler inte har något att göra på Oscarsgalan. Förhoppningsvis har han kommit på bättre tankar nu.
 
Inspelningen av Bernstein-biografin kör igång någon gång under det kommande året.
| 21 januari 2020 19:20 |