Serie

Skribent

Anders Eklöf

4 maj 2021 | 15:55

"League of Legends" blir tecknad tv-serie på Netflix

Det enorma e-sportfenomenet tar sig till Netflix i form av tv-serien "Arcane".
Efter att nyligen ha tagit datorspelsfenomenet "Dota" till Netflix som en tecknad tv-serie kallad "Dragon's Blood", är nästa stora titel "Arcane" som baseras på den ännu större e-sporten "League of Legends"
 
 
Väldigt lite är känt om serien förutom att den skapas av Riot Games som ligger bakom spelet och att den utspelar sig i den utopiska staden Piltover och förtrycka underjorden Zaun, där vi får se bakgrundshistorien till  de mest ikoniska karaktärerna Jinx och Vi från "League of Legends". 
 
"League of Legends" (eller "LOL", som det ofta förkortas till) är ett lagbaserat onlinedatorspel där spelarna ska förstöra motståndarnas bas. Här får du välja mellan en rad olika hjältar med unika egenskaper, som går att förbättra under matchens gång. 
 
 
Spelet anses vara den allra största e-sporten och hade under sin storhetstid 8 miljoner spelare samtidigt. 2019 hade den årliga League of Legends World Championship en publik på över 100 miljoner tittare, vilket är mer än under många andra stora idrottsevenemang samma år. 
 
Förutom en kommande tv-serie har spelet spunnit vidare som serietidningar, spinoff-spel och till och med ett oerhört framgångsrikt virtuellt popband kallad K/DA, vars mest populära låt har över hissnande 430 000 000 visningar. 
 
Personligen har jag aldrig testat "League of Legends", men jag har alltid varit fascinerad av fenomenet på håll med sina färgstarka karaktärer och enorma framgång. 
 
 
Spelar du "League of Legends"? Vad tror du om den kommande tv-serien? 
| 4 maj 2021 15:55 |