Serie

Skribent

Anders Eklöf

17 februari 2021 | 09:22

Trailer: Netflix gör spelet "DOTA" till tecknad tv-serie

Serien "DOTA: Dragon's Blood", baserad på det populära spelet har premiär i mars.
Har du någon gång spelat "Warcraft III" är chansen ganska stor att du även spelat spelläget "DOTA", som är en populär modd i genren "MOBA" (Multiplayer Online Battle Arena).
 
Den som drömt om att spelet ska bli en tecknad tv-serie behöver inte vänta särskilt länge till, då Netflix släpper 8 avsnitt av "DOTA: Dragon's Blood" den 25 mars. 
 
Serien kommer handla om de etablerade karaktären Dragon Knight Davion och prinsessan Mirana, som dras in i en stor konflikt med en uråldrig ras av drakar och den ondskefulla Scourge-faktionen. 
 
 
Bakom serien ligger Ashley Edward Miller, som tidigare medverkat på produktioner som "X-Men: First Class", "Thor", "Black Sails" och "Terminator: The Sarah Connor Chronicles". 
 
"Fansen kommer att älska hur vi har föreställt oss DOTA 2-universumet och vävt samman en episk, emotionell och vuxenorienterad berättelse om några av deras favoritkaraktärer. Den filmiska animationen, skådespelet och musiken är helt enkelt nästa nivå och jag är tacksam mot Valve för att stödja våra kreativa ambitioner", säger han i ett pressmeddelande. 
 
Animationen står Studio MIR för, som tidigare gjort serier som "The Legend of Korra" och "Voltron: Legendary Defender". 
 
 
"DOTA" började som en modd till spelet "Warcraft III: The Frozen Throne", som nästan blev större än spelet det baserades på. 2013 producerade studion Valve ("Half-Life"-serien) en officell uppföljare kallad "DOTA 2".
 
Spelet går ut på att två lag bestående av olika distinkta hjältar möter varandra på en arena, där det går ut på att eliminera varandras torn och ta över motståndarnas bas. De årliga världsmästerskapen, International, har en publik på över tio miljoner tittare. 
 
Spelar du eller har spelat "DOTA"? Vad tror du om tv-serien? 
| 17 februari 2021 09:22 |