Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

11 januari 2016 | 09:45

Laura Dern får mystisk roll i nya Twin Peaks

David Lynchs musa Laura Dern, som spelade i klassikern ”Blue Velvet” samt ”Wild at Heart” och ”Inland Empire”, blir nu också del av ”Twin Peaks”-världen.

Vad hennes roll är avslöjas inte, men den mest populära teorin verkar vara att hon kommer att gestalta Diane – den okända kvinna som Dale Cooper (Kyle MacLachlan) adresserar i sina röstmeddelanden på bandspelaren. ”Diane, never drink coffee that has been anywhere near a fish”.

Om så är fallet, utesluter det inte nödvändigtvis teorin att Diane bara existerar i Detective Coopers fantasi. Här finns det utrymme för en Lynchesk, absurd drömsekvens. På med kaffebryggaren – det här får vi inte missa!

Det betyder också att Laura Dern och Kyle MacLachlan återigen får vara detektiver ihop – en fin liten hyllning till ”Blue Velvet” (som jag för övrigt rekommenderar starkt-starkt-starkt).

Förutom Dern och MacLachlan kommer vi att få återse Sheryl Lee som Laura Palmer, Sherilyn Fenn som Audrey Horne, Dana Ashbrook som Bobby Briggs, Mädchen Amick som Shelly Johnson och Lara Flynn Boyle som Donna Hayward – och listan fortsätter. Om några scener med Log Lady hann spelas in innan skådespelaren Catherine E. Coulsons bortgång i somras, återstår att se. Lynch har sagt i tidigare intervjuer att Log Lady stod med i det nya manuset.

Värt att poängtera är att vi faktiskt inte vet någonting med säkerhet när det gäller ”Twin Peaks”. Inget har bekräftats av Lynch och medskaparen Mark Frost – i själva verket kan det vara just de två som sprider ryktena om castingen! För vad vore ”Twin Peaks” utan mysterium och utrymme för förvåning?

De nya avsnitten får premiär på Showtime 2017. Det verkar bli 18 avsnitt, samtliga i regi av mästaren själv. Se teasern nedan.| 11 januari 2016 09:45 |