Spel

Skribent

Vanja Tomin

5 oktober 2022 | 18:30

Läskig trailer för "Dead Space"-remake har släppts

Med bara några månader kvar tills spelet släpps har det nu kommit en ny läskig trailer, vågar du se den?
Trailern som släpptes igår visar upp Isaac Clarke, huvudpersonen från alla tre "Dead Space"-spelen, springandes genom korridorerna på rymdskeppet USG Ishimura. Isaac Clarke stöter på olika skrämmande fiender, så kallade Necromorphs, som skjuts sönder med vapnet "plasma cutter".
 
"Dead Space" är ett överlevnadsskräckspel från 2008 skapat av EA Redwood Shores som ägs av Electronic Arts. Spelet blev snabbt väldigt populärt och omtyckt. Historien kretsar kring ingenjören Isaac Clarke som reser med en liten besättning för att reparera rymdskeppet Ishimura efter en nödsignal.
 
 
Isaacs flickvän Nicole råkar också befinna sig på rymdskeppet, och när Isaac anländer upptäcker han att besättningen är en armé av zombifierade människor.
 
Med hjälp av olika vapen och verktyg måste Isaac skjuta sönder alla zombies i småbitar för att förhindra att de återuppstår 
 
"Dead Space"-remaken är en återskapelse av det första spelet som görs av Electronic Arts Motive Video Game Studio. EA Motive har sagt att man tar sig lite kreativa friheter för att modernisera spelet.
 
 
Large 9bf1a00c149d78aa56f55889663ffa8d untitled 1 1652350040277
 
Studion avslöjade nyligen att spelet kommer att innehålla sammanhängande kamerasekvenser som inte kommer klippa av, liknande som i "God of War" från 2018.
 
Spelet kommer också att utveckla karaktärer som flickvännen Nicole och tillåta spelare att fysiskt se vissa karaktärer som annars bara används i ljudloggar tidigare. 
 
Men även om kreativa friheter tagits har spelutvecklaren varit nogrann med att inte spåra ut för mycket i skapandet av en remake.
 
 
EA Motive har använt ett så kallat "community council" i skapandet av spelet. Det är en grupp bestående av erfarna "Dead Space"-fans som har fått vara med ​​på utvecklingen av spelet sedan början, och dessa har haft möjligheten att ge sina åsikter och tankar kring skapandet av remaken.
 
Tanken bakom ett community council var även att säkerställa att nyinspelningen bibehåller samma arv och förblir trogen originalspelet. 
 
Se den nya trailer här: 
 
 
Nya "Dead Space" släpps den 27 januari 2023 för PlayStation 5, PC och Xbox Series X.
 
Kommer du våga spela "Dead Space"-remaken?
| 5 oktober 2022 18:30 |