Film

Skribent

Andreas Samuelson

6 oktober 2023 | 14:30

Läskig pool hotar i trailern till Blumhouse-skräckisen ”Night Swim”

Flera decennier efter ”Hajen” är det dags att ge en ny generation badskräck. Något skrämmande i poolen hotar en familj i trailern till "Night Swim”.
Blumhouse har skrämt oss med paranormala aktiviteter, ”Insidious”-spöken, ”Purge”-nätter, Michael Myers, osynliga män och M3gan. Nu ger de sig på något såg oskyldigt som badbassänger när en nyinflyttad familj upptäcker att deras pool är hemsökt av något skrämmande i ”Night Swim”.
 
Wyatt Russell (”The Falcon and the Winter Soldier”) och Oscarsnominerade Kerry Condon (”The Banshees of Inisherin”) spelar föräldrarna som flyttar in med barnen i ett nytt hus. Pappan är avdankad basebollspelare som ska börja sjukgymnastik för att komma i form igen. Till sin glädje upptäcker han att husets bakgård har en pool - men också att något hotfullt verkar lura i vattnet.
 
Trailern berättar inte allt för mycket om vad det är vi ska vara rädda för men upplägget med något okänt i det mörka poolvattnet ger definitivt kalla kårar. Filmen bygger på långfilmsdebuterande regissören Bryce McGuires kortfilm med samma namn från 2014.
 
Andra skådespelare är Amélie Hoeferle (Vipsania Sickle i kommande ”The Hunger Games”), Gavin Warren (”Fear the Walking Dead”), Nancy Lenehan (”My Name is Earl”). Blumhouses gurus James Wan och Jason Blum producerar.
 
Filmen har amerikansk biopremiär 5 januari 2024.
 
Se trailern här:
 
 
Blir du sugen på att se ”Night Swim”?
| 6 oktober 2023 14:30 |