Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 maj 2024 | 09:00

Lady Gaga om sin version av Harley Quinn: "Jag har aldrig gjort något liknande"

Gaga kliver i ikoniska fotsteg i "Joker: Folie à Deux" med Joaquin Phoenix.
Världsartisten och skådespelerskan Lady Gaga kliver in i en ikonisk roll med sin första serietidningsfilm. I uppföljaren till 2019 års storsuccé "Joker" spelar hon den flippade flickvännen Harley Quinn - men i en annorlunda version än vad vi tidigare sett.
 
- Hon är väldigt speciell för mig. Hon är en väldigt sårbar och rar person (...) Min version av Harley är min egen, och väldigt autentisk för filmen och dessa karaktärer. Jag vill inte avslöja för mycket, det är en film som måste upplevas på bio. Den har musik, dans och otroligt skådespeleri.
 
- Jag har aldrig gjort något som liknar vad jag gör i den här filmen, så det kommer kännas helt nytt och väldigt kul, säger Gaga till Access Hollywood.
 
 
För biobesökare är Harley Quinn hittills mest känd från "The Suicide Squad"-filmerna och "Birds of Prey", där Margot Robbie spelat henne. År 2022 sa stjärnan till MTV News att hon ser fram emot nya tolkningar:
 
- Det gör mig så glad. För det sa jag från första början, att jag vill att Harley Quinn ska bli en av de där karaktärerna, som Macbeth eller Batman, som får gå vidare från en fantastisk skådespelare till en annan. Det är en ära. Jag tror att hon (Lady Gaga) kommer göra något otroligt, säger Robbie.
 
"Joker: Folie à Deux" får svensk biopremiär 4 oktober.
| 27 maj 2024 09:00 |