Film

Skribent

Martin Persson

7 juli 2024 | 12:30

Lady Gaga är chockerande bra i "Joker: Folie à deux"

Så bra att rollsättaren blev mållös.
Lady Gagas framgångssaga tycks inte nå något slut. Från att nyligen ha gjort musik med Rolling Stones och synts i ett antal imponerande filmroller som ”A Star is Born” och ”House of Gucci” är det dags för skådespelerskan att träda in som ytterligare en av frontfigurerna i en av årets mest efterlängtade filmer.
 
”Joker: Folie à Deux” följer upp det hyllade dramat från 2019 med en Joker (ännu en gång spelad av Joaquin Phoenix) bakom galler, där han möter Lady Gagas Harley Quinn. En toxisk relation formas och de två utstötta finner närhet till varandra, i stilen av en skruvad musikal ska tilläggas.
 
Filmens rollsättare Francine Maisler, som nyligen jobbat med tokhyllade filmer som ”Dune” och ”Challengers”, avslöjade i en intervju med Deadline att hon blev paff när hon såg Lady Gagas engagemang i rollen:
 
- Hon är så bra i rollen. Hon kommer att chocka er, och då var hon inte ens min idé för rollen. Regissören Todd Phillips föreslog henne och efter "A Star is Born" kändes ju det rimligt, men hon är bara så fantastisk här…. Att inte överskuggas av Joaquin Phoenix i filmen visar att hon är något särskilt!
 
Berömmet låter sannerligen mycket lovande och Joker-uppföljaren kan verkligen bli något utöver det vanliga. Det återstår att se vad man vågar koka ihop för galenskaper denna gång.
 
 
Den 2 oktober skrattar sig "Joker: Folie à Deux" in på biodukarna i landet. Förhoppningsvis kan Todd Phillips även skratta hela vägen till banken.
| 7 juli 2024 12:30 |