Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 juni 2022 | 10:00

Läckra nya bilder från Guillermo del Toros mörka "Pinocchio"

Vi är inte i Disney-land längre... Den mörka versionen av Pinocchio liknas med skräcksagan om Frankenstein.
Du har väl inte missat att två konkurrerande filmer om Pinocchio är på väg ut i år?
 
Robert Zemeckis har satt Tom Hanks i en familjevänlig remake av den animerade Disneyfilmen från 1940, och är först ut med streamingpremiär i höst. Men redan till jul kontrar Guillermo del Toro med sin mörkare och läskigare version av sagan, en film han försökt få gjord i 15 år.
 
- Jag har alltid fascinerats av länken mellan "Pinocchio" och "Frankenstein". Båda handlar om ett barn som kastas in i världen. Båda är skapade av en far som sedan förväntar sig att de ska räkna ut vad som är gott och ont, och hur etik och moral och kärlek och livet fungerar, på egen hand, säger del Toro till Vanity Fair.
 
 
"Nightmare Alley"-regissörens stop motion-animerade film, regisserad ihop med Mark Gustafson, utspelar sig inte i någon fantasivärld. Istället sätter de träpojken i Italien under mellankrigstiden, då fascismen var på frammarsch. Pinocchio får växa upp i en läskig miljö där "medborgarna blev lydiga, nästan som dockor". Själv ställer han sig tvärt emot rådande normer.
 
Men trots en allvarligare ton siktar Guillermo del Toro på att även hans "Pinocchio" ska kunna ses av hela familjen.
 
- Vår tid kräver mycket av barnen. Det är en mycket mer skrämmande tid än när jag växte upp. Barn behöver svar och förtröstan... Enligt mig är filmen till för både barn och föräldrar som pratar med varann. Den tacklar mycket djupa teman om vad som gör oss mänskliga.
 
Kolla in nya bilder från Guillermo del Toros "Pinocchio" nedan:
 
 
Filmen släpps på Netflix mot slutet av 2022.
| 15 juni 2022 10:00 |