Film

Skribent

Andreas Samuelson

31 maj 2022 | 14:47

Trailerpremiär: ”Pinocchio” får nytt liv på Disney+ i höst

Nu kan du se trailern för Disneys kommande spelfilm om trädockan som blir en riktig pojke. Premiär på Disney+ den 8 september.
Trots att den ursprungligen italienska sagofiguren filmatiserats flera gånger, den mest kända troligen Disneys tecknade variant från 1940, så sinar knappast filmvärldens intresse för trädockan som vill bli en riktig pojke. Disney+ släpper nu teaser-trailern till sin nya, stjärnspäckade filmatisering regisserad av Robert Zemeckis som återförenas med sin favoritskådis Tom Hanks, i rollen som Pinocchios skapare Geppetto.
 
I trailern får vi även se glimtar av Oscarsnominerade Cynthia Erivo som den blå fen och en animerad Benjamin Syrsa med Joseph Gordon-Levitts röst. I övriga roller ser vi bland annat Luke Evans (som kusken), Keegan-Michael Key, Lorraine Bracco och Benjamin Evan Ainsworth (”The Haunting of Bly Manor”) som Pinocchios röst.
 
 
Med tanke på Zemeckis historiskt stabila hantering av visuella effekter som vi sett i ”Forrest Gump”, ”Vem satte dit Roger Rabbit?” och ”Döden klär henne” så kan detta i kombination med kul skådespelarval bli härlig familjeunderhållning att se fram emot.
 
Samtidigt har vi att se fram emot en betydligt mörkare musikalversion av historien signerad Guillermo del Toro som släpps på Netflix i december. Samt en tecknad film med Pauly Shore (!) som Pinocchios röst, som baserat på mottagande osannolikt når Sverige...
 
 
"Pinocchio" kan ses på Disney+ den 8 september.
| 31 maj 2022 14:47 |