Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

26 november 2018 | 12:00

Kyle MacLachlan klar för SVT:s nya storsatsning "Atlantic Crossing"

Samproduktionen mellan norska NRK och svenska SVT väntas bli den mest påkostade nordiska miniserien hittills.
Vi rapporterade redan förra veckan att Sofia Helin ("Bron") kommer att axla huvudrollen som Kronprinsessan Märtha av Norge.
 
Serien kommer att följa hennes resa från svensk prinsessa, till norsk kronprinsessa i ett nazist-ockuperat Norge och sedan hennes flykt till USA - där hon blir nära vän med den amerikanske presidenten Franklin D. Roosevelt.
 
Tidigare under dagen rapporterade THR att Kyle MacLachlan nu är klar för rollen som Franklin D. Roosevelt i serien. MacLachlan har haft en lång skådespelarkarriär men är på tv-sidan framför allt mest känd för sina roller i "Twin Peaks", "Sex and the City" samt "Desperate Housewifes".
 
Efter sin flykt från Norge flyttade Kronprinsessan Märtha in i Vita Huset tillsammans med Roosevelt, och sägs av historiker ha varit en stor pådrivande kraft bakom kulisserna när den amerikanske presidenten beslutade sig för att ge sig in i kampen mot nazisterna.
 
Vi lär med andra ord få se en hel del scener mellan MacLachlan och Sofia Helin i den kommande miniserien, bestående av åtta avsnitt. "Atlantic Crossing" väntas få premiär i januari 2021 på NRK i Norge, det är oklart om SVT kommer att göra serien tillgänglig här samtidigt.
 
Vad tror du om Kyle MacLachlan i rollen som den amerikanske presidenten? Ökade peppen på "Atlantic Crossing"? Kommentera gärna nedan!
| 26 november 2018 12:00 |