Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

30 september 2017 | 08:45

Kvinnorna tar över när "The Nice Guys" görs om till tv-serie hos FOX

FOX gör om "The Nice Guys" till "The Nice Girls" när den omtyckta komedifilmen, med Russell Crowe och Ryan Gosling, får pröva lyckan som tv-serie.
Det råder inte direkt någon brist på "buddy-cop"-serier, men det hindrar inte FOX från att utveckla ytterligare en satsning inom genren. Joel Silver planerar en tv-adaption av den kritikerrosade filmen "The Nice Guys" (som han producerade), rapporterar Variety.
 
Filmens huvudroller spelades av de rutinerade skådespelarna Russell Crowe och Ryan Gosling, vars oväntade personkemi fick komedifilmen att segla upp på mångas favoritlistor under 2016. Tv-versionen av "The Nice Guys" kommer däremot med en liten vändning från FOX - de båda huvudrollerna ska tillsättas av två skådespelerskor och serien kommer gå under namnet "The Nice Girls" istället.
 
Bland de allra flesta "buddy-cop"-paren där ute i tv-djungeln i dagsläget, rör det sig oftast om en polis som tar hjälp av någon form av konsult eller special-agent med en särskilt passande skurkfångar-talang. Gärna en kvinnlig polis och manlig superkonsult (men ibland även tvärt om) á la "The Mentalist", "Limitless", "Bones" och "Fringe", men oftast består duon av två män; "White Collar", "Lethal Weapon", "Battle Creek", "True Detective", "Miami Vice", "Sherlock", "Starsky & Hutch" och så vidare.
 
När det kommer till "buddy-cop"-serier med två kvinnor i huvudrollerna får vi leta oss tillbaka till "Cagney & Lacey", som rullade på tv mellan 1982-88, för att hitta ett lyckat försök. Det är med andra ord på tiden att ett nytt försök görs.
 
Jag måste erkänna att det på förhand känns som att FOX är helt fel kanal för det här projektet. En kortare, välskriven satsning hos deras systerkanal FX hade genast känts mer intressant. Det hela lär bära eller brista beroende på vilka skådespelerskor FOX lyckas knyta till projektet, förhoppningsvis kan de överraska oss med ett perfekt "The Nice Girls"-par.
 

Läs också: Netflix gör en prequelserie till "Gökboet" om hemska Nurse Ratched

 
Känns "The Nice Guys" som rätt film att göra om till en av de första helt kvinnliga "buddy-cop"-paren på länge? Och vilka skådespelerskor vill du ha i huvudrollerna? Kommentera gärna nedan!
| 30 september 2017 08:45 |