Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 september 2017 | 15:30

Netflix gör en prequelserie till "Gökboet" om hemska Nurse Ratched

Serien kommer att gå under namnet "Ratched" och är skapad av Ryan Murphy ("American Horror Story", "Feud") med Sarah Paulson i huvudrollen som Ratched.
Netflix har idag bekräftat att en av deras kommmande Netflix Originals kommer att berätta Nurse Ratcheds (från "Gökboet") ursprungshistoria, rapporterar Deadline.
 
Netflix stod tillslut som segrare i ett budkrig mellan Netflix, Hulu och Apple - "Ratched"-manuset var så efterfrågat att serien redan är bekräftad för 18 avsnitt, fördelat på två säsonger, hos Netflix. I huvudrollen kommer Emmyvinnaren Sarah Paulson att kliva in och bakom kulisserna finns ingen mindre än Michael Douglas som seriens exekutiva producent.
 
Seriens skapare är Ryan Murphy, som hos FX och Fox redan har "American Horror Story", "American Crime Story", "Pose", "Feud" och "911" rullandes i bakgrunden. Det verkar inte finnas någon gräns för hur mycket Murphy kan plocka på sig.
 
I fallet med "Ratched" är det däremot nykomlingen Evan Romansky som har skrivit det eftersökta manuset. Det är hans första manus någonsin, ett manus han skrev direkt efter att ha avslutat sina studier vid filmskolan. Om serien blir så lyckad som de intresserade distributörerna verkar tro - är det en grym inledning på karriären för den unge manusförfattaren.
 
Enligt uppgifter till Deadline kommer premissen att se ut såhär:
 
"Ratched är en origin story, med sin början 1947, vilken kommer att följa Ratcheds (Sarah Paulson) resa och evoultion från en vanlig sjuksköterska till ett fullblodsmonster. Serien kommer att följa hennes mordfyllda progression genom mentalsjukhussystemet."
 
 
Spelfilmen "Gökboet" från 1975 med Jack Nicholson och Louise Fletcher (som Nurse Ratched) anses idag vara en de bästa filmerna som någonsin gjorts. När det begav sig belönades den med hela fem Oscarsstatyetter, Nicholson och Fletcher tog hem varsin skådespelarvinst samtidigt som filmen vann i kategorierna "Bästa film", "Bästa manus efter förlaga" och "Bästa regissör".
 
Även då stod Michael Douglas som producent - och nu med Ryan Murphy, Sarah Paulson och Netflix med på tåget seglar "Ratched" upp i topp som en av de mest intressanta kommande tv-serierna.
 
Vad tycker du om att en prequelserie till "Gökboet" är på ingång? Kommer du att ge serien en chans? Kommentera gärna nedan!
| 7 september 2017 15:30 |