Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 augusti 2014 | 11:25

Kvinnliga Ghostbusters i del 3

"Bridesmaids"-regissören Paul Feig har nya planer för spökjägarna.
Efter framgångsrika filmer som "Bridesmaids" och "The Heat" har Paul Feig blivit snubben man ringer för att ro en kvinnoledd komedi i hamn. Hans nästa uppdrag kan bli att ge "Ghostbusters"-serien den uppföljare eller reboot som det har talats om i så många år nu.

Enligt rapporter ska "Ghostbusters 3" börja spelas in år 2015, men ännu kvarstår några detaljer - som att hitta rätt regissör och skådespelare. Hollywood Reporter menar att Feig är huvudkandidaten, och att det finns planer på att lämna över facklan till nya, kvinnliga spökjägare.

Av det gamla gänget är Dan Aykroyd redo att upprepa sin roll som Dr. Raymond Stantz, medan Bill Murray (Peter Venkman) säger nej. Ernie Hudson (Winston Zeddmore) är tveksam till att göra en ny film utan Harold Ramis, som dog i februari.

Det är onekligen ett steg i rätt riktning i konservativa Hollywood, att våga satsa på fler breda filmer med kvinnor i huvudrollerna. Samtidigt önskar man att sådana filmer kunde göras utan att det låter som en gimmick. Och nog måste det väl finnas fler än en regissör som kan ge oss roliga tjejer på bioduken…?

Vi håller hur som helst tummarna för Rebel Wilson i valfri roll.
| 3 augusti 2014 11:25 |