Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 november 2023 | 05:00

Kvällens tv-tips: Matthew McConaugheys gangsterfilm från 2018 - en otrolig men sann historia

Han spelar pappan till en 15-åring som blev knarklangare - och FBI:s yngste informatör någonsin.
Ikväll visas 2018 års "White Boy Rick" på tv. Det är en otrolig men sann historia om en tonårsgrabb son föll ner i det kriminella livet. Samtidigt som han blir en framgångsrik knarkkung värvas han av FBI för att bli deras informatör - deras yngste någonsin.
 
Matthew McConaughey är det kända namnet i rollistan, men det är Richie Merritt som lyser starkast i rollen som hans son, Rick Wershe Jr. Det är ett under att vi inte har sett mer av den begåvade skådisdebutanten.
 
 
I andra roller syns Brian Tyree Henry, Jonathan Majors, Jennifer Jason Leigh och Bel Powley. För regin står Yann Demange, som berättade för mig under en intervju att han inte omedelbart lockades till filmen utan behövde viss övertalning:
 
- Jag fick en artikel skickad till mig men såg ingen film där. Den gick igenom alla fakta i historien, och Rick har gjort en fascinerande resa, med tanke på att han blev både knarklangare och informant vid så ung ålder. Men jag kände ingen personlig koppling.
 
- Sen fick jag ett manus som hade en intressant scen kring pappan och sonen. Jag började göra research kring familjen, vilka de var och hur de försökte överleva. Jag började hitta en personlig koppling till den här familjen som kämpar under extrem fattigdom. Där såg jag en film som jag kunde regissera, säger Demange.
 
Här kan du se "White Boy Rick":

• Ikväll 21:00 på TV6
• Fredag 01:15 på TV6
• Hyr/köp filmen på SF Anytime eller iTunes
 
| 15 november 2023 05:00 |