Film

Skribent

Andreas Samuelson

2 december 2023 | 08:00

Kvällens TV-tips: Stjärnspäckade skandalfilmen som dolde en ännu värre verklighet

Det stjärnspäckade, Oscarsnominerade avslöjade en verklig skandal - men verkligheten var enligt de inblandade ännu värre. Se ”Bombshell” på TV ikväll.
Med #metoo kom en rad avslöjanden om hur män utnyttjat och trakasserat kvinnor bakom kulisserna. En av dessa män var TV-chefen och gamle presidentkonsulten Roger Ailes som under flera år sexuellt trakasserade kvinnor på Fox News, under sin tid som VD där.
 
Skandalen var ett faktum och blev så småningom filmen "Bombshell" i regi av Jay Roach, mer känd för komedier som ”Austin Powers”- och Fockers-filmerna. Med en stjärnspäckad ensemble serverade han den laddade historien ur perspektiven från politiska kommentatorn Megyn Kelly (Charlize Theron), programledaren Gretchen Carlson (Nicole Kidman) och påhittade Fox-nykomlingen Kayla (Margot Robbie).
 
Filmen var en ingen större succé på biograferna men fick fina recensioner och tre Oscarsnomineringar för Theron och Robbies insatser samt makeup/hår, för vilken den vann.
 
Men trots den chockerande sanningen som uppdagades så reagerade flera av de riktiga kvinnorna, inklusive Kelly, att även om filmen var sanningsenlig så var verkligheten mycket värre och lät Ailes komma undan med mycket.
 
Andra skådespelare i den sevärda ensemblen är John Lithgow som Ailes, Kate McKinnon, Connie Britton, Malcolm McDowell, Allison Janney och Mark Duplass .
 
Se trailern här:
 
 
Här kan du se ”Bombshell”:
 
• Ikväll på TV3 21.00
• Streama på Tele2 Play
• Hyr/köp på SF Anytime och liknande tjänster 
| 2 december 2023 08:00 |