Film

Skribent

Andreas Samuelson

29 november 2023 | 07:00

Kvällens TV-tips: Den kaxiga superhjältefilmen som förtjänade ett bättre öde på bio

När Margot Robbie återvände i rollen som Harley Quinn i härliga ”Birds of Prey” så förtjänade filmen absolut inte att floppa på bio. Men nu kan du se den på TV6 ikväll.
Margot Robbie som Harley Quinn var tveklöst den stora - om inte den enda (?) - behållningen med besvikelsen ”Suicide Squad” (2016). Det var därför uppskattat att hennes knasiga rollprestation fick en egen spinoff i form av ”Birds of Prey”, där hon slår sig samman med en rad andra, kvinnliga antihjältar.
 
Men publiken svek och filmen misslyckades med att kamma hem målet på 250-300 miljoner dollar. Detta trots regissörens Cathy Yans häftiga energi, en imponerande ensemble med suveräna Robbie i täten och en kul kombination av fräck humor och action.
 
Handlingen utspelar sig återigen i Gotham där Harley Quinn övergett Jokern men finner sig en ny, slug antagonist i superskurken Black Mask (Ewan McGregor). Denne kidnappar en ung flicka varpå Harley Quinn kommer till undsättning, denna gång i sällskap av skönsjungande Black Canary (Jurnee Smollett-Bell), pricksäkra skytten Huntress (Mary Elizabeth Winstead) och snuten Renee Montoya (Rosie Perez).
 
I min recension från 2020 hyllade jag inte minst Robbie som ”mästrar galenskapen på ett suveränt sätt när hon skrattar hjärtligt mellan de höga sparkarna och flirtar busigt med kameran. Men här finns även rum för hjärta och smärta när hon trots sitt vansinne ändå har ett behov av gemenskap.”
 
Se trailern här:
 
 
Här kan du se ”Birds of Prey”:
 
• Ikväll på TV6 22.05
• Streama på HBO Max
• Hyr/köp på SF Anytime och liknande tjänster
| 29 november 2023 07:00 |