Film

Skribent

MovieZine

23 oktober 2023 | 07:00

På tv inatt: Den här 50 år gamla skräckthrillern "lämnar tittaren ordentligt omskakad"

Donald Sutherland och Julie Christie spelar huvudrollerna som sörjande föräldrar i rysare från 1973.
Det är en av skräckfilmerna som definierade 70-talet. ”Rösten från andra sidan” ("Don't Look Now"), med scener så störande att skräckälskare fortfarande ryser av dem, visas inatt på SVT.
 
Nicolas Roegs psykologiska skräckthriller från 1973 är en skräckupplevelse du sent kommer att glömma - här sätts även den erfarne skräcktittarens uthållighet på prov.
 
Vi får följa paret John (Donald Sutherland) och Laura Baxter (Julie Christie), vars femåriga dotter Christine dör i en tragisk drunkningsolycka. Paret åker en tid senare till Italien där John fått i uppdrag att restaurera en gammal kyrka. Snart stöter de ihop med två äldre systrar, varav en är blind och säger sig vara synsk - hon påstår sig även ha kontakt med parets döda dotter.
 
 
Konstiga saker börjar ske, och det hela blir inte bättre av att en seriemördare går lös i Venedigs mörka labyrintliknande kanalgångar. "Som tittare lämnas man ordentligt omskakad efter att ha sett denna ovanligt välgjorda och skrämmande skräckthriller" skrev MovieZines Robert Lange.
 
Filmens skiftande stämning mellan tragedi, mystik och skräck och den obehagliga spänning som Roeg skickligt bygger upp mot filmens överraskande och chockerande final gör "Rösten från andra sidan" till en skräckupplevelse som länge kommer att vägra släppa sitt grepp om dig!
 
Här kan du se "Rösten från andra sidan":

• Inatt 23:35 på SVT1
• Streama gratis på SVT Play
• Hyr eller köp på SF Anytime
 
| 23 oktober 2023 07:00 |