Film

Skribent

MovieZine

12 april 2024 | 05:00

Kvällens tv-tips: Tragikomisk roadtrip med Sven Wollter i sin sista filmroll

Regissör Felix Herngren tar oss med på en resa genom Europa i den här gripande och roande filmen.
Förbered ett knippe näsdukar för du lär behöva dem. Ikväll, direkt efter Masked Singer, visas den emotionella "Dag för dag" på TV4.
 
Den livsbejakande svenska dramakomedin tar oss till ett äldreboende där vi lär känna en brokig skara vänner i den demente Tage (Tomas von Brömssen), bryska Rut (Marianne Mörck) och cancersjuke Malte (Sven Wollter). En omtumlande roadtrip tar sin början när Malte vill bila ner till Schweiz för att få dödshjälp på en klinik.
 
Med på resan finns också vårdaren Katrin och städaren Simon. William Spetz och Martina Haag har även kläckt idén till filmen, som i Felix Herngrens regi blir "både gripande och roande". MovieZines recensent delade ut en 4:a i betyg.
 
Filmen som spelades in redan hösten 2019 fick ligga på hyllan i över två år på grund av corona-pandemin. En pandemi som dessvärre ryckte bort Sven Wollter, filmens huvudperson, så att se ”Dag för dag” får en annan dimension av vad filmskaparna först hade avsett.
 
Precis som karaktärerna i filmen följer vi i publiken med på en emotionell resa för att ta farväl av en av Sveriges mest folkkära skådespelare i hans allra sista filmroll.
 
- Jag är väldigt glad över att jag fick göra den här filmen. Och att jag fick jobba tillsammans med Sven som är en fantastisk skådespelare, berättade Martina Haag efter premiären på Göteborg Film Festival 2022.
 
"Dag för dag" gick aldrig upp på bio men blev en tittarsuccé vid premiären på C More. Just nu streamar den också på Netflix.
 
Här kan du se "Dag för dag":

• Ikväll 21:30 i TV4
• Repris lördag 02:20 i TV4
• Streama på Netflix
Streama på TV4 Play+
 
| 12 april 2024 05:00 |