Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 april 2024 | 05:00

På tv ikväll: Chadwick Boseman gör ett starkt intryck i ösig actionrulle från 2019

"Black Panther"-stjärnan jagar polismördare i "21 Bridges".
Ikväll blir det fart och fläkt i SVT när actionthrillern "21 Bridges" drar igång. Kvällens film har Chadwick Boseman i huvudrollen som Manhattan-polis med en ytterst dålig natt.
 
Det börjar med ett brutalt rån där åtta poliser skjuts ihjäl. I jakten på gärningsmännen beordrar kriminalpolisen Andre att alla broar till och från Manhattan ska spärras av. Nu börjar en intensiv jakt på de skyldiga, samtidigt som han upptäcker att hans kollegor har kopplingar till ett brottssyndikat. Vem kan man lita på?
 
Filmen är en av de första som Chadwick Boseman medverkade i efter genombrottet med Marvels "Black Panther" (2018).
 
Den blev också den sista att släppas på bio innan hans död 28 augusti 2020. Boseman gick bort i tjocktarmscancer, 43 år gammal, vilket chockade både fansen och filmvärlden - han hade hållt sjukdomen hemlig från omvärlden in i det sista.
 
Skådespelaren avstod från en del av sin lön så att hans motspelerska Sienna Miller kunde få skäligt betalt för sin roll.
 
MovieZines recensent Jonna Vanhatalo skrev att "Boseman gör ett starkt intryck i huvudrollen, även om hans karaktär är väl tråkig och intetsägande". Handlingen beskrivs som tunn och förutsägbar - "samtidigt är actionscenerna på flera håll riktigt häftiga och koreografin top notch". Det blir rätt ösigt och medryckande "om du gillar du substanslösa jakter och pang pang". Läs recensionen här...
 
Här kan du se "21 Bridges":

• Ikväll 22:05 i SVT1
Streama gratis på SVT Play
 
Se trailern nedan:
 
| 9 april 2024 05:00 |