Spel

Skribent

Anders Eklöf

1 februari 2022 | 15:30

Kultklassikern "American McGee's Alice" blir tv-serie

Spelet "American McGee's Alice" från 2000, som är baserat på boken "Alice i Underlandet", blir tv-serie.
För över tjugo år sedan släpptes kultklassikern "American McGee's Alice" till PC, som är en mörk tolkning av de klassiska böckerna "Alice i Underlandet" och "Alice i Spegellandet" av Lewis Carroll. 2011 fick det en framgångsrik uppföljare kallad "Alice: Madness Returns". 
 
Nu har produktionsbolaget Radar Picture’s Field plockat upp rättigheterna till spelet för att göra en tv-serie, med David Hayter som manusförfattare ("X-Men" och X-Men 2", samt rösten till Solid Snake i "Metal Gear Solid"-spelen). 
 
I spelet följer vi Alice, som hamnar på ett psyksjukhus efter att hennes familj dött i en husbrand. Hon flyr in i sitt mentala Underlandet, som är format av hennes skadade psyke. 
 
- Spelserien är en banbrytande tolkning av den klassiska berättelsen. Den tar dig in i hjärtat av ett korrumperat Underlandet och kastar ljus i skuggiga hörn som världen aldrig har sett. Jag är mer än exalterad över att föra ut denna värld av galenskap och förundran till en global publik, säger David Hayter i ett uttalande i The Hollywood Reporter.
 
 
Spelseriens skapare American McGee håller för tillfället på med ett tredje spel kallat "Alice: Asylum" och "Oz: Adventures", baserat på L. Frank Baums "Trollkarlen från Oz". 
 
- David Hayter tar med sig fantasi, erfarenhet och smygfärdigheter som erhållits genom framgångsrika uppdrag inom film, TV och spel – en unik kombination som säkerligen kommer att göra detta äventyr till Underlandet till ett framgångsrikt sådant för franchisen och fansen. Jag är exalterad över att arbeta med honom och vet att Alice-fansen kommer att välkomna honom med galen tillgivenhet, säger han.
 
"Alice i Underlandet" har filmatiserats ett antal gånger som Disney-klassikern från 1951, flera tv-serier av den brittiska kanalen BBC och Tim Burtons live action-remake från 2010. 
 
Radar Picture’s Field har tidigare producerat bland annat "Jumanji"-serien, "Amityville Horror", "The Last Samurai" och "The Texas Chainsaw Massacre".
 
Har du spelat "American McGee's Alice"? Vilken är den bästa filmatiseringen av boken?
 
| 1 februari 2022 15:30 |