Serie

Skribent

Alexander Kardelo

1 september 2022 | 11:50

Kritikerrosade tv-serien "The Bear" kommer till Sverige i höst

Disney+ släpper alla avsnitt av den hyllade restaurangkomedin för streaming den 5 oktober.
En del Disney-serier dröjer längre än andra, vilket har skapat frustration bland tittarna som fått vänta på allt ifrån "Under the Banner of Heaven" till Danny Boyles "Pistol".
 
Nu har vi iallafall ett svenskt premiärdatum för en annan omtalad amerikansk serie, nämligen "The Bear" som tokhyllats av kritiker i USA under sommaren. Serien har den unika Ratten Tomatoes-rankingen på 100%, med enbart positiva omdömen bland de 53 recensioner som publicerats. Även tittarna verkar hålla med, publikens snittbetyg ligger på 91%.
 
Recensenterna kallar serien för ett vinnande recept: "Restaurangdrama, komedi och matporr" skriver Mashable om en serie som "kommer stressa sönder dig men också göra dig våldsamt hungrig".
 
 
Vad handlar då "The Bear" om? Det är en komediserie med halvtimmeslånga avsnitt om den unge kocken Carmen “Carmy” Berzatto (spelad av Jeremy Allen White) som lämnar finrestaurangerna bakom sig för att flytta hem till Chicago och driva familjens sandwich-hak. Att driva ett litet företag visar sig lättare sagt än gjort, då han måste hantera anställdas starka viljor och sorgen efter ett dödsfall i familjen.
 
De åtta avsnitten i första säsongen släpps på svenska Disney+ den 5 oktober. En andra säsong är redan bekräftad.
| 1 september 2022 11:50 |