Film

Skribent

MovieZine

4 mars 2022 | 10:00

Kritikerna hyllar nya skräckfilmen: "Det mest störda jag sett på länge"

Blodig skräck möter romantisk komedi i "Fresh" - streamingpremiär idag!
En ensamstående ung kvinna möter en snygg karl i snabbköpet och bestämmer sig för att ge honom en chans. Men det dröjer inte länge innan hans mörka sidor kommer fram - under en helgresa tillsammans får Noa (Daisy Edgar-Jones) bittert ångra sig att hon träffade kirurgen Steve (Sebastian Stan). 
 
Skräckkomedin "Fresh" har sedan premiären på Sundance Film Festival beskrivits som en sjuk, skruvad och satirisk historia om modernt dejtande. En publikvänlig popcornfilm med samma feministiska ådra som "Promising Young Woman". Med över 80% "fresh"-stämplade recensioner på Rotten Tomatoes är "Fresh" också en av årets mest kritikerrosade filmer hittills.
 
De flesta kritiker är också överens om att "Fresh" ska upplevas utan att veta alltför mycket om den i förväg. Lyckligtvis behövde vi inte vänta länge på att få se den med egna ögon. Idag släpps nämligen "Fresh" på Disney+ under sektionen Star. 
 
 
Vad tyckte kritikerna?
 
"Du kommer aldrig att vilja dejta igen efter att ha sett den här chockerande, makabra och fängslande skräckkomedin", skriver recensenten på Mercury News.
 
Julian Roman på MovieWeb kallar filmen "lätt den mest störda och skruvade filmen jag sett på länge". 
 
Uproxx hyllar den perfekta balansen hos en film som lyckas vara "knasig utan att vara korkad, smart utan att bli tråkig, och bred utan att bli fånig - vilken jäkla filmdebut för (regissören) Mimi Cave". 
 
"Konceptet är en spännande ny vinkel på några uttjatade klyschor, och ger dem ett ansiktslyft för en modern publik" tycker Colliders kritiker.
 
Isaac Feldberg hos RogerEbert.com tillägger att "de fantastiskt ondska och mörkt komiska twisterna är vad som ger filmen dess bett". 
 
 
Natalia Winkelman från Indiewire hyllar dessutom ett ruggigt snyggt foto: "Regissören är kreativ med kamerans placering och en expert på extrema närbilder vid helt rätt ögonblick för att få oss att skratta eller rysa."
 
"Sjuk men tillfredsställande" skriver Variety. "Vi har hört historier om kvinnor som kidnappats av främlingar men det är svårt att föreställa sig hans sadistiska planer (du har blivit varnad)".
 
"Fresh" finns nu att streama på Disney+.
| 4 mars 2022 10:00 |