Film

Skribent

MovieZine

28 oktober 2022 | 15:30

Så tyckte kritikerna om Joakim Lundells "Feed"

Biopremiär för en ny svensk skräckfilm - som möter både sågningar och hyllningar.
En skräckfilm på svenska, kan det funka? När Joakim Lundell-producerade "Feed" släpps på bio idag är en del kritiker som väntat skeptiska, medan andra applåderar nya krafttag för att bredda genrefilmen i Sverige.
 
MovieZine var först ut med en recension av "Feed", med betyget 3. " En överlevnadsthriller som levererar både kalla kårar och grafiskt äckel när Blair Witch möter Jason i den svenska idyllen", skriver Alexander Kardelo.
 
Aftonbladet delar ut 2 plus med motiveringen att det sällan blir läskigt: "Många skräckscener hålls hårt klippta där vi knappt hinner se vad som händer, förmodligen av budgetskäl. Det förtar tyvärr effekten och gör att filmen sällan skräms på riktigt. Men för den blodtörstige finns här några gruvliga scener", skriver Stefan Hedmark.
 
Det blev en 2:a även hos DN, där en oimponerad Helena Lindblad skriver: "Utan något verkligt angeläget och trovärdigt som står på spel ser man dessvärre bara de irriterande logiska luckorna och de många utnötta genregreppen."
 
 
Nöjesguidens recensent hör till de mest positiva: "Alla fans av skräckfilm kommer att älska Feed. För det här är en skräckfilm gjord av skräckfilmsälskare för skräckfilmsälskare."
 
"Förvånansvärt läskig och underhållande" skriver även Göteborgs-Postens kritiker, men gömmer betyget bakom betalvägg.
 
TT:s recension låter meddela att filmen "är mer blodig och överraskande än vad man hade kunnat tro."
 
"Feed" går nu på bio.
 
| 28 oktober 2022 15:30 |