Film

Skribent

MovieZine

29 april 2022 | 08:15

Kritikerna hyllar "Top Gun: Maverick" som den perfekta blockbustern

Tom Cruise gav CinemaCon-publiken exakt vad de törstat efter i två år.
Biografen är inte död. Det kan ha varit kärvt under de två åren med pandemin, men veckans stora CinemaCon-mässa i Las Vegas verkar ha gett såväl biografägare som filmälskare världen över ett förnyat förtroende för den stora dukens magi. 
 
De senaste dagarna har vi hört rapporter från maffiga presentationer av studios som Disney, Warner Bros och Universal, och en skörd av nyheter kring kommande storfilmer. 
 
Igår var det dags för Paramount att avrunda showen och de har sparat det bästa till sist. Publiken i Vegas bjöds på en förhandsvisning av Tom Cruises högtflygande actionäventyr "Top Gun: Maverick" och kritikerna sparar inte på superlativen i sina omdömen. 
 
 
"Top Gun: Maverick är den perfekta blockbustern. Inte nog med sanslösa stridsscener i luften, men den fick mig också att gråta, så känslosam är den. Och kalla mig galen men jag förutspår att den kommer llanda en Bästa film-nominering nästa år. SÅ bra är den!" skriver Jeff Sneider från The Ankler.
 
"Filmen kommer att överraska fans av originalet och kanske också fånga några nya. Bättre än första filmen på alla sätt", tycker Scott Menzel på Twitter. 
 
"En riktig bioupplevelse och lätt årets bästa film. Det är episkt, intimt, det kommer krossa ditt hjärta. Bättre än du tror" lovar Drew Taylor från The Wrap.
 
"Jag älskade den. Imponerad av fotot och flygscenerna och såklart Tom Cruises prestation. Det här är den typen av film som du vill se på största möjliga duk", berättar Steven Weintraub från Collider.
 
Forbes-skribenten Scott Mendelsohn är dock mindre förtjust och kallar filmen för "en djupt generisk uppföljare som vilar starkt på 80-talsnostalgin". 
 
"Bara för att något är förutsägbart betyder inte att det är mindre tillfredsställande. Det är exakt vad fansen vill ha", skriver Ben Pearson från Slashfilm.
| 29 april 2022 08:15 |