Klipp

Skribent

Viktor Jerner

16 februari 2017 | 21:30

Kortfilm: Jokern i "The Dark Knight" möter Jokern i "Suicide Squad"

Vem tar hem segern?
Vad skulle hända om Heath Ledgers version av Jokern från "The Dark Knight" hade hamnat i någon sorts konflikt med Jared Letos version av samma karaktär från "Suicide Squad"? Det var just den tanken som ledde till att fanfilm-regissören och manusförfattaren Hisonni Johnson tillsammans med teamet bakom Youtube-kanalen Ismahawk snickrade ihop kortfilmen nedan, en del av serien "Minute Match-ups".

"You have something that belongs to me, and I want it back" droppar Squad-Jokern och det är där konflikten tar avstamp. Frågan är; vem är det egentligen som "objektet" de bråkar om tillhör? TDK-Jokern har en helt annan syn på de hela och kulorna börjar flyga. Man mot man. Joker mot Joker. Kaos personifierat mot psykotisk trash-gangster. Kolla in:  


Även om filmen inte är helt fläckfri så håller den långt mycket högre kvalitet än många andra produktioner av samma typ och den är förvånansvärt snygg och välgjord med tanke på att den har gjorts helt independent (med lite stöttning från Loot Crate dock). Skådespelarna Noel Schefflin och Jan Flugum har fått det tuffa uppdraget att emulera Ledgers och Letos ytterst färgstarka och unika prestationer, och gör imponerande nog ett relativt stabilt jobb i deras skor. 

Tycker du den här kortfilmen gör Letos och Ledgers versioner av Jokern rättvisa? 
| 16 februari 2017 21:30 |