Serie

Skribent

Josefine Krischausky

29 april 2022 | 20:25

Koreanska versionen av "La Casa de Papel" har fått ett premiärdatum

"Money Heist: Korea - Joint Economic Area", som bland annat har en av skådespelarna från "Squid Game" på sin rollista, landar på Netflix i sommar.
Endast ett par månader har gått sedan Netflix släppte de sista avsnitten av den spanska succéserien "La Casa de Papel" ("Money Heist"), men redan i sommar har det blivit dags att bekanta sig med en ny grupp rånare, i samma Dalí-masker och röda overaller, men i en annan del av världen. 
 
Streamingtjänsten har precis släppt en första teaser till den koreanska nyinspelningen av kuppserien, med titeln "Money Heist: Korea - Joint Economic Area". En mystisk berättarröst meddelar att vi kan förvänta oss en större heist än något vi tidigare sett, samtidigt som klippet avslöjar att serien får premiär den 24 juni.
 
 
Seriens handling utspelar sig i en tid där Syd- och Nordkorea fridfullt håller på att återigen förenas till en nation. En ny, gemensam valuta är på väg att tryckas, men samtidigt planerar en grupp skickligare rånare från både nord och syd, styrda deras överhuvud The Professor, att stjäla alla pengar direkt från myntverket.
 
"La Casa de Papel" höll fram tills nyligen rekordet som Netflix mest streamade icke-engelskspråkiga serie, innan den i höstas förlorade titeln när just en koreansk produktion, "Squid Game", gick och blev streamingtjänstens största serie genom tiderna. Med andra ord råder det ingen tvekan om att även "Money Heist: Korea" lär locka många tittare.
 
Den första säsongen av "Money Heist: Korea" kommer att bestå av 12 avsnitt. I rollistan syns skådespelare som Yoo Ji-tae ("Old Boy"), Jeon Jong-seo ("Bränd") samt Park Hae-soo, på senare tid känd för rollen som Sang-woo i just ”Squid Game".
 
Vid sidan av den koreanska remaken håller Netflix även på att utveckla ytterligare en "La Casa de Papel"-spinoff. Serien "Berlin", där originalseriens karaktär med samma namn återvänder, förväntas få premiär på streamingtjänsten nästa år. 
| 29 april 2022 20:25 |