Film

Skribent

MovieZine

9 april 2024 | 06:00

Nu kan du köpa de 4 senaste Beckfilmerna på DVD

Hela Sveriges favoritkommissarie Martin Beck firar jubileum med 50 mordfall bakom sig. Här beställer du "Beck 47-50".
MovieZine tipsar om produkter och erbjudanden från våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Filmerna om Martin Beck har varit ett stort nöje för deckar-fantaster i mer än 25 år. Det känns alltid tryggt att återse Peter Haber i rollen som kommissarien. Nu är filmserien uppe i hela 50 filmer och belönades nyss med sin första Guldbagge.
 
Har du inte tillgång till TV4 Play+ där alla Beckfilmer streamar? Eller föredrar att samla på fysiska skivor? Nu finns "Beck 47-50" att beställa hos CDON, där den ligger högt upp på tollistan över de mest sålda filmerna.
 
 
De fyra filmerna som ingår i boxen är "Dödsfällan", "Quid Pro Quo", "Inferno" och "Dödläge". Förutom Haber medverkar Martin Wallström, Jennie Silfverhejöm, Kristofer Hivju och Valter Skarsgård i rollen som nykläckta snuten Vilhelm Beck.
 
BECK 47: DÖDSFÄLLAN
Vilhelm Beck är polisaspirant och ute på sin första praktik i den verkliga världen då han och hans handledare rutinmässigt blir kallade till ett inbrott. På brottsplatsen blir han den som upptäcker en död 17-årig pojke och uppdraget går direkt över till Beck-gruppen. Vilhelm känner sig djupt påverkad av situationen. Han vill bidra i utredningen mer än vad hans handledare säger ok till, vilket leder till oanade konsekvenser.
 
BECK 48: QUID PRO QUO
En man hittas död på en loppmarknad i en förort till Stockholm. Till en början ser det ut som en vanligt rån som gått snett, men när Säpo börjar intressera sig för fallet så anar Beck-gruppen oråd. Kent Larsson på Säpo vill vara delaktig i all den info som Beck-gruppen får fram och Martin säger OK, men då är det quid pro quo som gäller – tjänster och gentjänster helt enkelt. Det Beck-gruppen inte anar är att fallet handlar om rikets säkerhet.
 
BECK 49: INFERNO
Beck-gruppen med Alex i spetsen utreder en dödskjutning vid en bensinmack, där en tvåbarnspappa har blivit skjuten när han stod och tankade. Josef har blivit avstängd och det påverkar Alex mer än vad hon vill erkänna, men Martin känner henne så han blir mer delaktig i utredningen och står tryggt bakom henne.
 
BECK 50: DÖDLÄGE
Det kommer in ett larm att en man har blivit brutalt mördad hemma i sin lägenhet. Den mördade visar sig vara en kriminellt belastad person som bland annat deltagit vid ett stort värdetransportrån. Samtliga av rånarna fängslades men pengarna har aldrig återfunnits. Alex skickar en patrullbil för att prata med den mördades exfru. I patrullbilen sitter Vilhelm, Martin Becks barnbarn, som gör sin praktik. Exfrun och hennes nya kille reagerar oväntat på deras ankomst. De slår ner Vilhelms handledare och tar Vilhelm som gisslan.
 
Dvd-boxen med alla fyra filmerna finns att beställa hos CDON...Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
| 9 april 2024 06:00 |