Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 oktober 2023 | 22:25

7,6 miljoner har redan sett den nya svenska skräckkomedin på Netflix

En världssuccé! "Konferensen" slaktar nästan all konkurrens på Netflix topplista.
Det går riktigt bra nu för svenska originalfilmer på Netflix. Bara förra månaden lyckades Fares Fares "En dag och en halv" bli den mest sedda icke-engelskspråkiga filmen globalt. Nu går även "Konferensen" in på streamingjättens topp-10-lista.
 
Den nya slasher-komedin som släpptes fredagen den 13:e ligger just nu trea bland de mest streamade icke-engelskspråkiga filmerna. Det är imponerande tittarsiffror för en svensk film: "Konferensen" har streamats i 12 700 000 timmar, vilket motsvarar 7 600 000 hushåll världen över.
 
- Helt otroligt! Eller det är ju helt jävla sjukt om jag ska vara ärlig. Fantastiskt kul att den verkar gå hem även internationellt!, säger regissören Patrik Eklund när MovieZine når honom med de goda nyheterna.
 
Filmen har kommit upp på topp-10 i totalt 64 länder. De enda som är större just nu är spanska "Nowhere" och koreanska "Ballerina".
 
 
"Konferensen" är blodstänkt och satirisk överlevnadsskräck där vi möter en grupp kommunanställda på teambuilding i naturen. På natten dyker en hämndlysten mördare upp med en egen agenda. I ensemblen finns bland andra Katia Winter, Adam Lundgren, Bahar Pars och Eva Melander. För regin står Patrik Eklund, efter Mats Strandbergs skräckroman med samma namn.
| 17 oktober 2023 22:25 |