Serie

Skribent

MovieZine

26 januari 2022 | 20:00

Kommande nyheter på HBO Max i februari 2022

Nya säsonger av "Raised by Wolves" och "Killing Eve", och en ny thriller från Steven Soderbergh. Här är alla februari-premiärer på HBO Max.
Februari bjuder på flera premiärer och nya seriesäsonger på HBO Max. Bästa vännerna Lila och Elena är tillbaka i den tredje säsongen av "My Brilliant Friend", baserad på de bästsäljande böckerna av Elena Ferrante. Ridley Scotts sci-fi-drama "Raised by Wolves" är tillbaka med en andra säsong den 4 februari och vi tar farväl av "Killing Eve" när den fjärde och sista säsongen har premiär 27 februari.
 
På filmsidan kommer bland Steven Soderberghs "Kimi", en originalfilm för HBO Max med Zoë Kravitz i huvudrollen, och redan den här veckan släpps dramat "The Fallout".

Nya biofilmer från Warner Bros blir som bekant tillgängliga på HBO Max 45 dagar efter biopremiären, vilket innebär att vi kan räkna med "The Matrix Resurrections" på streaming den 8 februari. (Datumet har dock inte bekräftats av HBO Max ännu.)
 
 

The Fallout - premiär 27 januari

 
Vada, en gymnasieelev, måste hantera de känslomässiga efterföljderna som hon upplever efter en skolmassaker. Hennes relationer med familj och vänner och hennes syn på världen har förändrats för alltid. Filmen är skriven och regisserad av Megan Park och har Jenna Ortega ("Scream") i huvudrollen.
 

The Cleaning Lady - premiär 3 februari

 
Thony De La Rosa (Elodie Yung från "Daredevil") är en kambodjansk läkare som reser till USA på jakt efter medicinsk behandling för sin son Luca, som har diagnostiserats med en sällsynt sjukdom. Efter att ha bevittnat ett mord rekryteras hon av gangstern Arman Morales som vill använda Thony som en "cleaner" - den som städar bort alla spår efter maffiabrott. (10 avsnitt x 60 min.)
 

Naomi - premiär 3 februari

 
En ny serie från DC skapad av Ava DuVernay.Tonåringen Naomi McDuffie älskar serier och är webbansvarig för en Superman-webbplats. När en övernaturlig händelse äger rum i hennes hemstad Oregon vill Naomi veta mer om dess ursprung. Med hjälp av sin bästa vän reser Naomi in i multiversum på jakt efter svar och det hon upptäcker kommer att förändra hennes syn på superhjältar. (13 avsnitt x 60 min.)
 
 

Raised by Wolves - säsong 2 har premiär 4 februari

 
I säsong 2 slår androiderna Mother och Father och deras grupp med sex människobarn ihop sig med en nyeatablerad ateistkoloni. Men att överleva som en del av detta märkliga, nya samhälle är bara början på deras utmaningar. Snart hotar Mothers "naturliga barn" att utrota det lilla som finns kvar av mänskligheten. De två första avsnitten släpps på premiärdagen, följt av ett avsnitt i veckan. (10 avsnitt x 60 min.)
 

My Brilliant Friend - säsong 3 har premiär 7 februari

 
Den tredje säsongen av "My Brilliant Friend" följer historien från Elena Ferrantes tredje bok. Lila utsätts för sexuella trakasserier på Brunos fabrik där hon nu arbetar. Hon studerar datavetenskap med Enzo och deras relation utvecklas med tiden. Elena gifter sig och blir gravid strax efter, men hennes bestående kärlek till Nino finns kvar i hennes sinne. (8 avsnitt x 60 min.)
 

Smiling Friends - premiär 9 februari

 
Adult Swims nya animerade serie handlar om Smiling Friends Inc. Som finns där för att sträcka ut en hjälpande hand till stadens invånare om de ringer deras hotline. Kunden ringer in och berättar om sin oroande situation och hur absurt det än kan vara så skickar Smiling Friends en av sina representanter till undsättning; cyniske Charlie och prima medarbetaren Pim. (2 avsnitt i veckan.)
 
 

Kimi - premiär 10 februari

 
Ny Steven Soderbergh-thriller med exklusiv premiär på HBO Max. Under Covid-19-pandemin i Seattle upptäcker en tekniker som lider av agorafobi (Zoë Kravitz) bevis på ett våldsbrott när hon granskar en dataström. När hon försöker anmäla händelsen till sitt företag möts hon av motstånd och byråkrati. För att göra det rätta tvingas hon möta sina största rädslor.
 

The Girl Before - premiär 10 februari

 
Miniserie från HBO Max och BBC One. Jane får möjligheten att flytta in i ett vackert, ultraminimalistiskt hus designat av en mystisk arkitekt. Det finns bara en nackdel: den som är inneboende måste följa en lista med strikta regler. Jane känner att huset förändrar henne på oväntade sätt och när hon får veta mer om sin föregångare, Emma, upptäcker hon störande likheter mellan dem. Alla 4 avsnitt släpps på premiärdagen.
 

State of the Union - Säsong 2 har premiär 14 februari

 
Brendan Gleeson, Patricia Clarkson och Esco Jouléy spelar huvudrollerna i den nya säsongen där den liberala Ellen drar med sin traditionella make Scott ur hans komfortzon och in på ett hipsterkafé i Connecticut. Här har de 10 minuter på sig innan veckans parterapi för att dricka en kaffe, samla sina tankar och bråka om allt från kväkare till pronomen. (10 avsnitt x ca. 10 minuter.)
 
 

The Matrix Resurrections - premiär 8 februari

 
Som sagt, det har inte bekräftats officiellt. Men vi är ganska säkra på att nya "Matrix"-rullen dyker upp på svenska HBO Max 8 februari (vilket är 45 dagar efter biopremiären). I denna fjärde film återser vi Neo (Keanu Reeves) och Trinity (Carrie-Anne Moss) som än en gång får avslöja sanningen om sin värld. 
 

Snowfall - Säsong 5 har premiär 26 februari

 
Det är sommaren 1986, ett år efter händelserna i säsong 4, och Franklin och resten av hans familj är rikare än de någonsin kunnat drömma om. Saker förändras snabbt när den nya NBA-spelaren Len Bias dör av produkten Franklin har sålt, vilket gör politikerna ursinniga. Dessutom har LAPD bildat det nya CRASH-teamet som går till hård attack mot gäng, återförsäljare och kriminella. (10 avsnitt.)
 

Killing Eve - sista säsongen har premiär 27 februari

 
Efter det omtumlande slutet på säsong tre är Eve, Villanelle och Carolyn på väldigt olika platser i livet. Eve (Sandra Oh) är ute efter hämnd, Villanelle (Jodie Comer) hittar ett nytt forum i ett försök att bevisa att hon inte är ett "monster" och Carolyn (Fiona Shaw) gör vad som krävs i jakten på The Twelve och personen som beordrade mordet på Kenny. De två första avsnitten släpps på premiärdagen, följt av ett avsnitt i veckan. (Totalt 8 avsnitt.)
 
Large 4247fa473c707415617c71e0f8a56631 killingeve
 

Painting With John - säsong 2 kommer i februari

 
Dels meditativ vägledning, dels samtal framför brasan. Den här komedin utan manus är regisserad av kultmusikern, skådespelaren, regissören, målaren och medgrundaren av The Lounge Lizards, John Lurie, som också spelar huvudrollen. I varje avsnitt förfinar Lurie sina intrikata akvarelltekniker och delar med sig av sina reflektioner över vad han har lärt sig om livet.
 

Carole King & James Taylor: Just Call Out My Name - februari

 
Dokumentärfilm med tidigare opublicerade konsertfilmer från King & Taylors debutkonsert 1970, parets repris av showen på West Hollywoods 50-årsjubileum 2007, och flera framträdanden från deras återföreningsturné 2010. Med nya intervjuer med King och Taylor visar denna film deras unika kamratskap och kemi som kännetecknar duons musik och livslånga vänskap. Regisserad av Franck Marshall.
 
 
| 26 januari 2022 20:00 |