EXKLUSIVT

Skribent

Mats Karlsson

14 februari 2015 | 15:00

Världspremiär för psykologiska thrillern "Delirium"

Kortfilm baserad på Edgar Allan Poes skräcknovell "Det skvallrande hjärtat". Se den först på MovieZine!
I augusti 2013 rapporterade vi om MovieZine-läsarna Dimitri Latorres och Hampus Lagers planer att göra en kortfilm tillsammans. Filmen som är baserad på Edgar Allan Poes skräcknovell "Det skvallrande hjärtat" kan du nu se på MovieZine.

"Delirium" handlar om den gamle mannen, Ove, och hans personliga assistent, Erik, som hyr ett rum hos den gamle. På dagarna hjälper Erik till med att hålla huset rent och ta hand om Ove, men på nätterna har Erik andra sysselsättningar. Han lider nämligen av delirium vilket gör att han har svårt att sova, ger mardrömmar och hallucinationer. Resultatet är att det får honom att tro att Oves porslinsöga är ond. Ju längre filmen går desto sjukare blir Erik, vilket får tragiska konsekvenser i det annars lugna hemmet.

- Filmen gjordes på en liten budget och har kunnat spelas in främst tack vare sponsringar och bidrag från Karlskrona kommun och Reaktor Sydost. Det blev också genombrottet för Chillis Productions, mitt nya produktionsbolag för film och teater. Den tog tre veckor att filma men desto längre tid att redigera och göra färdigt, berättar filmen regissör Dimitri Latorre.

Latorre förklarar varför de väljer att ge MovieZines läsare första tjing.

- Det var på MovieZine som jag träffade fotografen Hampus Lager första gången och under tiden som filmen har spelats in så har ett intresse funnits för filmen bland MovieZines användare. Därför kändes det naturligt att filmen skulle få ha sin världspremiär här. Då filmen tagit inspiration från äldre thrillers och skräckisar så ville jag hylla detta genom att göra som "När lammen tystnar" gjorde då det begav sig. Det vill säga att ha en premiär på Alla hjärtans dag.

När premiären är avklarad kommer "Delirium" bland annat söka lyckan på kortfilmsfestivaler.

- När den har visats på MovieZine kommer jag att fortsätta att sprida filmen genom kortfilmsfestivaler innan den släpps officiellt på nätet senare i höst. Till våren kommer den att få biopremiär på Karlskronas biograf och ges ett par visningar. Jag kommer även att göra ett försök att få den visad i TV.

Kolla in filmen nedan:

| 14 februari 2015 15:00 |