Skribent

Mats Karlsson

26 augusti 2013 | 17:01

Dimitri och Hampus siktar på "Delirium"

MovieZine-läsarna Dimitri Latorre och Hampus Lager spelar in en psykologisk thriller.

Två av MovieZines trogna läsare, Dimitri Latorre och Hampus Lager, är två filmälskare som lärde känna varandra på sajten. När de insåg att de kompletterade varandra riktigt bra, då Dimitri är skådespelare och filmregissör och Hampus fotograf, bestämde de sig för att spela in den psykologiska thrillern "Delirium".

- "Delirium" har jag skrivit baserat på en skräcknovell av Edgar Allan Poe och förutom skräckhistorien har jag utvecklat den och försökt ge berättelsen en psykologisk ton. I skrivande stund pågår filminspelningen i Karlskrona, vi började i söndags och fortsätter till och med fredagen den 30:e augusti, berättar Latorre.

Filmen blir Dimitri Latorres första novellfilm och runt 30 minuter lång. Den beräknas vara klar nästa år och har stöd från Reaktor Sydost, Karlskrona Kommun, Polisen samt ett flertal sponsorer.

- En rolig anekdot är att den fotograferas av Hampus Lager som jag lärde känna på MovieZine. Under de åren vi hängt där så har vi mest diskuterat film, men plötsligt en dag så fotade Hampus en teaterföreställning som jag medverkade i och på så sätt kom vi att mötas öga mot öga efter de ca tre år av bekantskap från den utomordentliga filmsajten.

- När jag befann mig på jakt efter en fotograf till min film i våras så kontaktade Hampus mig för en kortfilm han behövde hjälp med att spela in. Då föreslog jag för honom att efter hans kortfilm så kunde vi ta min novellfilm, vilket han tackade ja till. 

Du kan följa Dimitri och Hampus filmiska äventyr på deras blogg.

| 26 augusti 2013 17:01 |